Krychu_Szprotawa Napisano 19 Luty 2009 Autor Napisano 19 Luty 2009 Witam, od 1,5 roku jestem uzytkownikiem wykrywacza Tesoro De Leon. Wykrywacz ten to istny kombajn na kolorową drobnicę i mógłbym mówić o nim w samych superlatywach. Ostatnio przeglądając stronę Tesoro i czytając wątki na forum, w głowie utkwił mi inny model także ze stajni" Tesoro, jest to model LoboST. Wykrywacz ten pracuje na wyższej częstotliwośći niż moj obecny De Leon (10 kHz), częstotliwość LoboST wynosi zaś 17.8 kHz. Wadą modelu LoboST moze być brak wyświetlacza, jednak nie do tego dąże. Chciałbym zapytać znawców temu, uzytkowników wykrywacza LoboST jak sprawuje sie w terenie, czy wyższa częstotliwość pracy wykrywacza wpływa na jego zasięg na drobnicę w porównaniu z De Leonem ktory pracuje na nizszej czestotliwosci? czy przesiadka z De Leona na LoboST wogóle ma sens i czy różnica w zasięgach jest duża?PS. Zastanawia mnie także przesiadka na X-terre 70 z cewką 18.75 kHz oraz The Gold Maxx Power (18 kHz). Interesują mnie także inne godne wg. Was wykrywacze pracujące na wysokich częstotliwościach.Pozdrawiam Krystian
VanWorden Napisano 19 Luty 2009 Napisano 19 Luty 2009 Witam.O konkretnych różnicach między tymi dwoma Tesoro powie Ci pewnie więcej Denar, ja tylko napiszę, że jeśli Twoimi celami są np. brakteaty, rzymskie denarki czy inne drobne sreberka lub złota drobnica to absolutnie polecam przejście na wyższą częstotliwość. Np. LoboST jest wciąż używany przez wielu brytyjskich poszukiwaczy na terenach w których spodziewają się znaleźć starożytności czy średniowieczną drobnicę. To bardzo czuły i lekki wykrywacz. Na tamten rynek wyszła ostanio jego ulepszona wersja Wolftrack", z bardziej dopasowaną do warunków europejskich dyskryminacją, ale LoboST to wciąż świetny sprzęt, choć w Tesoro najbardziej popularny na drobnicę jest obecnie Tejon. Osobiście poleciłbym Ci właśnie Goldmaxx Power, który jest naprawdę odkurzaczem na tego typu fanty. Pisaliśmy o nim sporo ostatnio, więc poszperaj. Trzy kolejne super sprzęty które warto rozważyć to faktycznie X70 oraz White's MXT i Fisher F75.PozdrawiamVW
dadi Napisano 19 Luty 2009 Napisano 19 Luty 2009 Witam, posiadam DE Leona powiem krótko, jest to bardzo dobry sprzęt kosi monetki niemiłosiernie nawet te cieniutkie koledzy chodzą z Minelabami ,ale to De Leon zawsze znajduje najwiecej cieniutkich sreberek ,tak po zatym i BMW sie znudzi. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.