Skocz do zawartości

Salamandra

stachu666

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam, ostatnio nabyłem wykrywacz salamandra, prosił bym jej użytkowników o jakieś rady w sposobie użytkowania np jak go ustawić na głęboko zalegająca stal jak i na mocno zaśmiecony teren.
PZDR Stachu
Napisano
Moje nastawy na militarkę:
Rodz.Pracy I
Tłum. grunt. 3
Reg dźwięk. 10
Dyskryminacja 10 (Jeżeli na miejscówce duzo śmieci dać na 8)
Balans. -

Gdy będziesz biegał po okopach wolno przemiataj sondą jak najbliżej ziemi. Wtedy wyłapiesz głębokie sygnały. Jak trochę pochodzisz to obczaisz ten sprzęt.
Ogólnie przez większość czasu biegałem z jaszczurką i miło ja wspominam.
Zobacz mój wątek w naszych odkryciach Dzisiejsze trafienia"
Większość fantów wygrzebanych właśnie nią.
Napisano
dokladnie chodze wlasnie na takich samych ustawienia i sie sprawdzaja mam ja juz pol roku i jak narazie narzekam ale zamieram juz zakupic cos mocniejszego bardziej na drobnice. Bedziesz musial sie przyzwyczaic troche do tego sprzetu nie kiedy bywa denerwujacy na mrozie sie wzbudza na duzym wietrze i w mokrej trawie tez potrafi zbiegiem czasu sie przyzwyczaisz, wiem ze u kazdy chwali swoj sprzet ale specjalnie wymieniam tez jego niektore wady, jak mowil thomson jesli chcesz zlapac gleboki sygnal wolno przemiataj bo to statyk i przy szybkch ruchach potrafi sporo ominac
pozdro
Napisano
Dzięki chłopaki za podpowiedzi. Detekta8 na drobnic polecam Ci Tesoro Cibole sam z nim śmigam i jest naprawdę godny uwagi salamandrę kupiłem jako dodatkowy wykrywacz i mam nadzieje że mnie nie zawiedzie jeżeli możecie napiszcie coś o pozostałych dwóch trybach.
PZDR
Napisano
Witam
Stachu pozostałe dwa tryby pracy to Rodzaj pracy G (all metal)i jest to najmocniejszy program w tym wykrywaczu polecam ci go do miejscówek w których miałeś ciekawe trafienia swoim dynamikiem i nic więcej nie wychodziło a Rodzaj pracy II to drugi program dyskryminacji i tu najważniejsze jest to że eliminuje wszelakie śmieci aluminiowe i oczywiście żelazo ( na militarkę odpada ).Co do Rodzaju pracy I to potwierdzam ustawienia Thomsona z tym że pamiętaj że pokrętło Tłumik gruntu to inaczej Czułość i jeżeli warunki na dworze nie sprzyjają to raczej należy czułość zmniejszyć do 2 niż zwiększać co tylko może powodować jeszcze większą niestabilność wykrywacza. Odradzam chodzenie w mróz temat był poruszany na forum i ogólnie nie służy to sondą.Zauważyłem że praca Salamandrą staje się znacznie przyjemniejsza w temperaturze +10 stopni lub wyższej.Pamiętaj że w wykrywaczach statycznych sondą się nie kołysze na prawo i lewo a przesuwa równolegle do gruntu.
pozdr.
Napisano
z tym wzbudzaniem na mrozie to probowalem juz roznych ustawien ale jednak racja ze nie sluzy to sonda i lepiej poczekac na troche cieplejsze dni. jesli chodzi o cos na kolorek to zastanawiam sie miedzy x-terra70 a tejonem i troche juz poczytalem i raczej bede sklanial sie do minelaba uniwersalniejszy
Napisano
polecam, polecam:-)
zważywszy że viking wprowadził super promocję: zamiast kupować gołą terrę za 2400 a potem dokupować dodatkową cewkę za 600, teraz można kupić terrę z dwiema cewkami za jedyne 3000...Cóż za różnica!
  • 4 months later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie