MisiekSTRC Napisano 13 Luty 2009 Autor Share Napisano 13 Luty 2009 Zawsze chciałem brać udział w rekonstrukcjach II wojny światowej, niestety na terenie mojego miejsca zamieszkania nie ma takich grup. Co powiecie na założenie własnej? Wiem że to nie takie proste, ale paru chętnych już znalazłem i wiem że może się udać:]. Grupa działałaby na terenie Białej Podlaskiej. Czy ktoś byłby zainteresowany wstąpieniem do takiej grupy?Czekam na odpowiedz:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 13 Luty 2009 Share Napisano 13 Luty 2009 Tego co napiszę poniżej nie odbierajcie jako złośliwości, a jedynie jako ogólną refleksję na temat zachodzącego zjawiska.Jak policzyłem, to już trzeci tego typu wątek od początku roku, w którym podejmowana jest próba zwerbowania chętnych do projektowanej grupy – dwa wcześniejsze zakończyły się fiaskiem (przynajmniej tak wynika z postów, które się w nich pojawiły) – mam oczywiście nadzieję, że ten nie podzieli ich losu, ale…Osobiście uważam, że autorzy tych wątków sami sobie „strzelają w kolano”, bo informacje w nich zawarte są zawsze tak zdawkowe, że trudno spodziewać się entuzjastycznego na nie odzewu..Na przykład w żadnym z tych wątków nie znalazłem klarownej informacji, co autor proponuje – sylwetki żołnierzy jakiej armii chciałby odtwarzać, w jakim okresie, jakiego rodzaju borni, etc. Po drugie myślę, że niewłaściwa jest również kolejność działań – skoro kolega Misiek pisze, że „…paru chętnych już znalazłem…”, to znaczy, że ma z kim budować zręb grupy. Od tego bym właśnie zaczął – z tymi kilkom chętnymi osobami rozpocząłbym pracę nad stworzeniem grupy, a dopiero gdy pojawią się jej wymierne efekty, zareklamowałbym się na forach internetowych poświęconych rekonstrukcji historycznej.Nie ma się co łudzić – mało kto zdecyduje się na wstąpienie w szeregi, grupy o której sam jej założyciel nie ma jeszcze pojęcia…Cieszy mnie bardzo wzrastające zainteresowanie naszą pasją, ale jednocześnie przed założycielami nowych GRH staje coraz poważniejsze wyzwanie – „umieć się sprzedać” wśród potencjalnie zainteresowanych wstąpieniem w ich szeregi…PozdroHindus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
banginghunter Napisano 13 Luty 2009 Share Napisano 13 Luty 2009 100 km na północ masz chłopaków z Białegostoku i chyba jeszcze parę innych opcji. Prawie tyle samo na południowy-zachód masz Lublin i w nim kolejne polskie grupy. Na lubelszczyźnie jest przynajmniej parę. Niewiele dalej jest do Wawy a tu już masz masę wszystkiego. W okolicach Łomży jeszcze różne polskie grupy.Po co znowu kolejna, trzyosobowa grupa, najlepiej odtwarzająca jakąś Kampfgruppe, Korpus albo wręcz Armie ?Nie prościej się do kogoś podłączyć ? Opcji jest masa ... a jak masz parcie na stopień/media, to pewno też się da jakoś z którą z grup dogadać ...Spojrzyj na portal Do broni" - grup jest masa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 13 Luty 2009 Share Napisano 13 Luty 2009 „…Po co znowu kolejna, trzyosobowa grupa, najlepiej odtwarzająca jakąś Kampfgruppe, Korpus albo wręcz Armie ?...”Od czegoś trzeba w końcu zacząć – nasza GRH też u swego zarania liczyła dokładnie trzech ludzi! :)PozdrawiamHindus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PAWEL*STRC Napisano 20 Luty 2009 Share Napisano 20 Luty 2009 myśle , że Misiek ma doby pomysł :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.