Skocz do zawartości

Maszynka do elektrolizy z prostownika

basteksf

Rekomendowane odpowiedzi

Witam
widziałem ostatnio maszynke do elektrolizy zrobioną z ładowarki do telefonu wydawała mi sie banalnie prosta i tu jest moje pytanie bo chciałem zrobić taką tylko że większą i czy podpięcie zwykłego prostownika wywołało by ten sam efekt co ta przerobiona ładowarka tzn jest plus i minus czyli wszystko powinno się udać przynajmniej tak mi się wydaje
pozdrawiam

http://www.mauser98k.internetdsl.pl/elekt.html

zawsze się zastanowić czy użyć NaCl - odradzam

sprawdzić pojęcie i znaczenie - gęstość prądu w elektrolizie...

im drobniejszy- delikatniejszy obiekt - tym mniejszy prąd

do monet tabele gęstości zamieszczałem...

zawsze płukać i szczotkować w międzyczasie i po...

Polecam zasilacz od starego komputera (bez atx). Napięcie 12v (żółty i czarny przewód) i natężenie w zależności od modelu, mój ma 8A. Co do czasu to różnie, zależy od prądu, od wielkości przedmiotu i od tego jak jest on zardzewiały.
Pozdro.

Moi Drodzy!
Jak ktoś pyta jaki prostownik i daje przykład takiego za 20zł, lub czy może być ładowarka od telefonu to oznacza że ma raczej bardzo mgliste pojęcie o prądzie. W takim wypadku nie ma mu co radzić aby jkiś układ samodzielnie wykonał bo takie próby muszą się nieszczęściem zkończyć. Troszke bardziej łopatologicznie trzeba bo nie każdy posiadacz wykrywacza to elektronik. Gdyby tak było to nie istniały by wykrywacze fabryczne bo wszyscy by je sami robili.
Nie gniewajcie się za te uwage ;)
Wojtek

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie