Łukasz 1939 Napisano 10 Luty 2009 Autor Share Napisano 10 Luty 2009 Witam mam pytanie do znawców czy mogę sobie zrobić replikę thompsona oddającą suchy strzał . Lufa oczywiście zablokowana na całej długości i niema iglicy i możliwości wprowadzenia naboju tak jak ten poradnik obejżyjcie, oceńcie i odpowiedzcie http://www.youtube.com/watch?v=yjv6jkd9-3E Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bergfuhrer Napisano 10 Luty 2009 Share Napisano 10 Luty 2009 Chwilowo nie obejze poradnika ale na szybko - jeżeli zrobisz ją od podstaw, nie wykorzystując nowych części i w taki sposób że niemożliwe będzie użycie org zamka i lufy w celu oddania strzału, a do tego całosc bedzie tylko oddawała suchy strzał i ladnie wygladala bez zadnych cech fukcjonalnosci to oczywiscie mozesz, i nie dajcie sie zwariować :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz 1939 Napisano 11 Marzec 2009 Autor Share Napisano 11 Marzec 2009 Może ktoś właściwie coś napisze mam pytanie czy ktoś z was robił już replike np stena lub jakiejś innej broni ???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jur Napisano 11 Marzec 2009 Share Napisano 11 Marzec 2009 Zrobiłem Błyskawicę. Idealna nie jest ale jakie plany, taka replika ;)Jeśli masz dostęp do dobrego zakładu ślusarskiego to można próbować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dunczyk Napisano 12 Marzec 2009 Share Napisano 12 Marzec 2009 Zastanawiam się czy to nie będzie wyważanie otwartych drzwi, na rynku funkcjonują dobre repliki Thompsona, podejrzewam, że wykonanie od podstaw zrówna cenę z taką repliką Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz 1939 Napisano 12 Marzec 2009 Autor Share Napisano 12 Marzec 2009 jur mógłbyś pokazac jej foty strasznie mnie to ciekawi.a co do ceny wukonania to nie koniecznie mojego kolegi ojciec pracuje na złomie więc część żeczy już mam wystarczy jeszcze że pojade do stryja i załatwione on ma zarąbisty zakład ślusarski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz 1939 Napisano 12 Marzec 2009 Autor Share Napisano 12 Marzec 2009 sorry za błędy bisze ze szkolnego kompa i troszke jest ztyrana inny klawisz naciskasz a inna litera włazi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz 1939 Napisano 12 Marzec 2009 Autor Share Napisano 12 Marzec 2009 klawiatura oczywiśie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dunczyk Napisano 12 Marzec 2009 Share Napisano 12 Marzec 2009 Thompson był niezwykle złozoną konstrukcją wymagającą wielu roboczogodzin obróbki na precezyjnym sprzęcie. Elementy były frezowane z bloków metalu, a nie gięte czy wytłaczane z blachy jak pozniejsze konstrukcje, nie zapominajmy, ze byla to konstrukcja z konca I Wojny Światowej, gdzie pojecie masowej produkcji wojennejmialo zupelnie inny wymiar niz 20 lat pozniej. Wątpie, że wizyta na zlomowisku i zarąbisty" zaklad slusarski pozwolą miec przyzwoitą replikę w cenie osiagalnej dla uzytkownika szkolnego komputera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz 1939 Napisano 15 Marzec 2009 Autor Share Napisano 15 Marzec 2009 Dunczyk prosze czytaj dobrze ja studiuję i w domu mam kompa np teraz z niego pisze a w wakacje spróbuję się podjąć budowy ale mi nie chodzi o Bóg wie jaki sprzęt i niewiadomo jaki tealistyczny tylko o własną a nie cudzą satysfakcję... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz 1939 Napisano 15 Marzec 2009 Autor Share Napisano 15 Marzec 2009 realistyczny *** Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz 1939 Napisano 15 Marzec 2009 Autor Share Napisano 15 Marzec 2009 a przedewszystkim kase mam i przymierzałem się do kupna repliki denixa ale słyszałem że jest do d**y bo ZnAl się bardzo łamią a jak coś dalej jestem przy kasie i jak mi sie zachce no to sobie poprostu kupię ale jednak własna konstrukcja bardziej zadowala nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jur Napisano 15 Marzec 2009 Share Napisano 15 Marzec 2009 No żesz kur. Długi post szlag trafił bo zdjęcie było za duże. Ech. :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz 1939 Napisano 15 Marzec 2009 Autor Share Napisano 15 Marzec 2009 więc sobie to zdjęcie obrób ja się dzisiaj właśnie męczyłem nad obrobieniem ale sie nauczyłem :) małymi kroczkami do celu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.