Skocz do zawartości

Replika thompsona

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam pytanie do znawców czy mogę sobie zrobić replikę thompsona oddającą suchy strzał . Lufa oczywiście zablokowana na całej długości i niema iglicy i możliwości wprowadzenia naboju tak jak ten poradnik obejżyjcie, oceńcie i odpowiedzcie http://www.youtube.com/watch?v=yjv6jkd9-3E

Chwilowo nie obejze poradnika ale na szybko - jeżeli zrobisz ją od podstaw, nie wykorzystując nowych części i w taki sposób że niemożliwe będzie użycie org zamka i lufy w celu oddania strzału, a do tego całosc bedzie tylko oddawała suchy strzał i ladnie wygladala bez zadnych cech fukcjonalnosci to oczywiscie mozesz, i nie dajcie sie zwariować :P

• 1 month later...
jur mógłbyś pokazac jej foty strasznie mnie to ciekawi.
a co do ceny wukonania to nie koniecznie mojego kolegi ojciec pracuje na złomie więc część żeczy już mam wystarczy jeszcze że pojade do stryja i załatwione on ma zarąbisty zakład ślusarski

Thompson był niezwykle złozoną konstrukcją wymagającą wielu roboczogodzin obróbki na precezyjnym sprzęcie. Elementy były frezowane z bloków metalu, a nie gięte czy wytłaczane z blachy jak pozniejsze konstrukcje, nie zapominajmy, ze byla to konstrukcja z konca I Wojny Światowej, gdzie pojecie masowej produkcji wojennejmialo zupelnie inny wymiar niz 20 lat pozniej. Wątpie, że wizyta na zlomowisku i zarąbisty" zaklad slusarski pozwolą miec przyzwoitą replikę w cenie osiagalnej dla uzytkownika szkolnego komputera

Dunczyk prosze czytaj dobrze ja studiuję i w domu mam kompa np teraz z niego pisze a w wakacje spróbuję się podjąć budowy ale mi nie chodzi o Bóg wie jaki sprzęt i niewiadomo jaki tealistyczny tylko o własną a nie cudzą satysfakcję...

a przedewszystkim kase mam i przymierzałem się do kupna repliki denixa ale słyszałem że jest do d**y bo ZnAl się bardzo łamią a jak coś dalej jestem przy kasie i jak mi sie zachce no to sobie poprostu kupię ale jednak własna konstrukcja bardziej zadowala nie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie