tomakzr Napisano 8 Luty 2009 Autor Napisano 8 Luty 2009 prosze o id plecaka,jest w stanie rozkladu i wiem ze jest polski.chodzi czy przed czy powojenny.no i niestety dysponuje tylko takimi zdjeciami.pozdrawiam
KonVonWin Napisano 8 Luty 2009 Napisano 8 Luty 2009 no chyba jednak to nie możliwe że nosił taki...bo to polski tornister wojskowy wz.33/50
tomakzr Napisano 8 Luty 2009 Autor Napisano 8 Luty 2009 prosze o id plecaka,jest w stanie rozkladu i wiem ze jest polski.chodzi czy przed czy powojenny.no i niestety dysponuje tylko takimi zdjeciami.pozdrawiam
tomakzr Napisano 8 Luty 2009 Autor Napisano 8 Luty 2009 naprawde kiepski stan ale szkoda mi wyrzucic, ah!!! te sentymenty.dziekuje za wszystkie opcje.pozdrawiam
kowalinho Napisano 8 Luty 2009 Napisano 8 Luty 2009 Zaryzykuję ( z takimi fotami to ciężko cokolwiek powiedzieć) stwierdzenie, że powojenny.
KonVonWin Napisano 8 Luty 2009 Napisano 8 Luty 2009 to nie plecak tylko tornister ;)przedwojenny wz.33 lub powojenny praktycznie identyczny wz.33/50 oba tornistry różnią się posiadaniem lub brakiem wewnętrznej koperty na klapie...Jednak ten Twój jest w stanie takiego rozkładu że trudno stwierdzić czy ją posiadał czy też jest tak zniszczony
KonVonWin Napisano 8 Luty 2009 Napisano 8 Luty 2009 sorry głupoty piszę z tą kopertą...Podstawowa różnica to kolor - tornistry powojenne są szyte z brezentu zielonego, przedwojenne były zaś koloru herbacianego.
kowalinho Napisano 8 Luty 2009 Napisano 8 Luty 2009 ...Podstawową różnicą była kieszonka na niezbędnik na wewnętrznych klapach tornistra. Jeśli takowa jest - powojenny, jeśli nie ma - przedwojenny. Plus różnica w kolorze materiału i różnice w kolorze stempli i same stemple.
tomakzr Napisano 8 Luty 2009 Autor Napisano 8 Luty 2009 dzieki bardzo za szybka odpowiedz.niestety juz sie nie dowiemy jakiego byl koloru.pzdr
kowalinho Napisano 8 Luty 2009 Napisano 8 Luty 2009 Znalazłem dobrą fotkę - jeśli taka kieszonka jest to tornister powojenny.
tomakzr Napisano 8 Luty 2009 Autor Napisano 8 Luty 2009 cos mi sie wydaje ze tam widac ta kieszonke.jesli to ta no to mamy wz 50.dzieki bardzo
Pytanie
tomakzr
prosze o id plecaka,jest w stanie rozkladu i wiem ze jest polski.chodzi czy przed czy powojenny.no i niestety dysponuje tylko takimi zdjeciami.pozdrawiam
12 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.