Skocz do zawartości
  • 0

Fant DRK z Belgii.Pytanie od czego ?

De Horsting

Pytanie

Napisano

przywiozłem sobie z Belgii taki oto worek konopny chyba,bo len to nie jest.W Antwerpii mam namierzony taki sklepik ze starociami, prowadzą go dwaj bracia,łącznie to chyba mają ze 200 lat ;)Maja fajne fanty w przyzwoitych cenach i potargować sie można. Pytam, na co mógł być ten worek?
rozwiązanie zapewne kryje sie na zdjęciu 3. Tylko nie potrafię choć wytężam wzrok niczym superman odczytać tego wyrazu :/

10 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Może i pościel,nawet pasuje.
Kolego Luftlander a ja śmie twierdzić,że to było dla wojskowego szpitala polowego przeznaczone. Napis 1917 pewnie I wojna wskazuje też na to miejsce gdzie koleżka to zdobył i Zut . 4 a nie jest to przypadkiem skrót od Zuteilung ?Przydział ?Spotkałem sie z tym skrótem na skrzynkach z amuną Zut. lub Zuw. Zuweisung
Napisano
Dobra Luftlander.Dam Ci worek po Saletrzaku i dopisz mu historię z Napoleonem w tle.Może Ci się uda.Przecież można dopisać prawie każdą historię do worka,prawda stary? Pozdrawiam.Breslau74
Napisano

przywiozłem sobie z Belgii taki oto worek konopny chyba,bo len to nie jest.W Antwerpii mam namierzony taki sklepik ze starociami, prowadzą go dwaj bracia,łącznie to chyba mają ze 200 lat ;)Maja fajne fanty w przyzwoitych cenach i potargować sie można. Pytam, na co mógł być ten worek?
rozwiązanie zapewne kryje sie na zdjęciu 3. Tylko nie potrafię choć wytężam wzrok niczym superman odczytać tego wyrazu :/

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie