Cezar777 Napisano 1 Luty 2009 Autor Napisano 1 Luty 2009 Wpadla mi w rece cukiernica srebrna,sa na niej trzy punce ktorych nie moge nigdzie znalezc.Prosze o pomoc w ich identyfikacji.
tr Napisano 2 Luty 2009 Napisano 2 Luty 2009 Masz racje, traper6. Tylko tam nad kluczami (o ile to są klucze) jest chyba korona, tak wygląda punca Trzebnicy z XVII w. z tym że kształt ma owalny. Ale to chyba nie jest takie stare? Chyba też bym postawił na niemcy. W 1888 r uporządkowano niemiecki znaki probiernicze ale i tak tolerowano duże dowolności. Ciężka sprawa z tą twoją puncą. Możesz pokazać całą cukiernice?
Cezar777 Napisano 1 Luty 2009 Autor Napisano 1 Luty 2009 Wpadla mi w rece cukiernica srebrna,sa na niej trzy punce ktorych nie moge nigdzie znalezc.Prosze o pomoc w ich identyfikacji.
powolniak571 Napisano 1 Luty 2009 Napisano 1 Luty 2009 prawdopodobnie są to próby mówjące o jakości czy gatunku srebra
tr Napisano 1 Luty 2009 Napisano 1 Luty 2009 Pierwsza i trzecia punca wygląda na Trzebnicką ( dwa klucze ) Może ktoś wie coś więcej? A w jakim rejonie pozyskałeś cukiernice?
Cezar777 Napisano 3 Luty 2009 Autor Napisano 3 Luty 2009 Wydaje mi sie ze na tej puncy jest niedzwiedz ktory ma nad i pod soba gwiazdke.Ta srodkowa punca gdyby nie byla tak wytarta pewnie by byla latwiejsza do zidentyfikowania.A jezeli chodzi o miejscowosc gdzie kupilem ta cukiernice to odpowiadam Wroclaw dworzec swiebocki na torach tam mozna kupic prawie wszystko.
Pytanie
Cezar777
Wpadla mi w rece cukiernica srebrna,sa na niej trzy punce ktorych nie moge nigdzie znalezc.Prosze o pomoc w ich identyfikacji.
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.