dziuba8024 Napisano 26 Styczeń 2009 Autor Napisano 26 Styczeń 2009 witam prosze o pomoc ktory waszym zdaniem jest lepszy jako sprzet uniwersalny , aktualnie posiadam sov GT ale zastanawiam sie nad zakupem Quattro mp .prosze o pomoc
dziuba8024 Napisano 26 Styczeń 2009 Autor Napisano 26 Styczeń 2009 no prosze koledzy o pomoczalezy mi na czasie
VanWorden Napisano 26 Styczeń 2009 Napisano 26 Styczeń 2009 dziuba8024 - Osobiście uważam, że Quattro jest przyjemniejszy w obsłudze i da Ci lekką przewagę w zasięgu (zasięg ma ten sam co Explorer) a wyświetlacz ułatwi w pewnych sytuacjach identyfikację.. Z drugiej jednak strony Sovereign jest solidniej zbudowany, po zmianie sztycy nawet nie tak źle wyważony i skoro używasz już Sovereigna to może warto się go trzymać i dobrze poznać?PozdrawiamVW
jacek825 Napisano 26 Styczeń 2009 Napisano 26 Styczeń 2009 Solidniej zbudowany , po dwóch latach naprawdę ostrożnego użytkowania GT ( spinałem na około rzepem puszkę do żerdzi ), bo mocowanie puszki się wyrabia co powoduje jej dyndanie" a w konsekwencji jej samoczynne odpinanie . To samo w Muszkieterze, nie wspomnę o kablu który w GT jest bardziej narażony na uszkodzenia . Ja nie zgadzam się że GT jest solidniej zbudowany, według mnie MP jest solidniej zbudowany od GT. Pozdrawiam Jacek
VanWorden Napisano 26 Styczeń 2009 Napisano 26 Styczeń 2009 Jacku a używałeś też Quattro? Ta piszcząco-ruszająca się sztyca jest mocno denerwująca;) Żaden Minelab nie jest rewelacyjnie zbudowany (najlepsze i tak są X-Terry) i nijak im np. do niektórych Whitesów, ale jednak Sovereign jest solidniejszy, choć najwyraźniej miałeś pecha..PozdrawiamVW
dziuba8024 Napisano 26 Styczeń 2009 Autor Napisano 26 Styczeń 2009 potwierdzam slowa kol. V.W jest solidny i wytrzymaly a quattro nie wiem .pytam o porownanie po chcem zamienic na sprzet z wyswietlaczem bo jestem troche gluchy i boje sie ze trace warzne sygnaly
jacek825 Napisano 26 Styczeń 2009 Napisano 26 Styczeń 2009 Używam obecnie MP niemalże rok i nic mi nie piszczy i nic się nie rusza a chodzę dość często , jak chodziłem z GT spotykałem ludzi z tym że wykrywaczem i każdy narzekał na mocowanie elektroniki , każdy kogo widziałem czymś dodatkowo mocował elektronikę . Oczywiście że nie działo się tak od razu , ale po roku było już zauważalne . Dlatego przesiadłem się na Quatro. Pozdrawiam Jacek
VanWorden Napisano 26 Styczeń 2009 Napisano 26 Styczeń 2009 W takim razie pogratulować bo u mnie było dokładnie odwrotnie - i Explorer i Quattro sprawiały kłopoty (zwłaszcza po założeniu niestandardowych sond) a Sovereign nie.. Choć przyznam, że miałem zmodyfikowaną sztycę i często używałem mocowania na pasie, więc może troszkę się oszczędzał;)PozdrawiamVW
jacek825 Napisano 26 Styczeń 2009 Napisano 26 Styczeń 2009 Do kolegi dziuba - będziesz zadowolony , choć na początku dzwięki wydawane przez Quatro mogą cię dezorientować i denerwować , ale po pewnym czasie się przyzwyczaisz , wyświetlacz jest też pomocny . Moim zdaniem z MP mam lepsze rozeznanie co jest pod cewką . Ja Ci polecam zmianę i myślę że będziesz zadowolony. Pozdrawiam Jacek
daro2904 Napisano 28 Styczeń 2009 Napisano 28 Styczeń 2009 Sebastian czyżbyś zmieniał wykrywke .pozdro
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.