Skocz do zawartości

Minelab Quattro MP a Minelab Sovereign GT

dziuba8024

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
witam
prosze o pomoc ktory waszym zdaniem jest lepszy jako sprzet uniwersalny , aktualnie posiadam sov GT ale zastanawiam sie nad zakupem Quattro mp .
prosze o pomoc
Napisano
dziuba8024 - Osobiście uważam, że Quattro jest przyjemniejszy w obsłudze i da Ci lekką przewagę w zasięgu (zasięg ma ten sam co Explorer) a wyświetlacz ułatwi w pewnych sytuacjach identyfikację.. Z drugiej jednak strony Sovereign jest solidniej zbudowany, po zmianie sztycy nawet nie tak źle wyważony i skoro używasz już Sovereigna to może warto się go trzymać i dobrze poznać?

Pozdrawiam

VW
Napisano
Solidniej zbudowany , po dwóch latach naprawdę ostrożnego użytkowania GT ( spinałem na około rzepem puszkę do żerdzi ), bo mocowanie puszki się wyrabia co powoduje jej dyndanie" a w konsekwencji jej samoczynne odpinanie . To samo w Muszkieterze, nie wspomnę o kablu który w GT jest bardziej narażony na uszkodzenia . Ja nie zgadzam się że GT jest solidniej zbudowany, według mnie MP jest solidniej zbudowany od GT. Pozdrawiam Jacek
Napisano
Jacku a używałeś też Quattro? Ta piszcząco-ruszająca się sztyca jest mocno denerwująca;) Żaden Minelab nie jest rewelacyjnie zbudowany (najlepsze i tak są X-Terry) i nijak im np. do niektórych Whitesów, ale jednak Sovereign jest solidniejszy, choć najwyraźniej miałeś pecha..

Pozdrawiam

VW
Napisano
potwierdzam slowa kol. V.W jest solidny i wytrzymaly a quattro nie wiem .
pytam o porownanie po chcem zamienic na sprzet z wyswietlaczem bo jestem troche gluchy i boje sie ze trace warzne sygnaly
Napisano
Używam obecnie MP niemalże rok i nic mi nie piszczy i nic się nie rusza a chodzę dość często , jak chodziłem z GT spotykałem ludzi z tym że wykrywaczem i każdy narzekał na mocowanie elektroniki , każdy kogo widziałem czymś dodatkowo mocował elektronikę . Oczywiście że nie działo się tak od razu , ale po roku było już zauważalne . Dlatego przesiadłem się na Quatro. Pozdrawiam Jacek
Napisano
W takim razie pogratulować bo u mnie było dokładnie odwrotnie - i Explorer i Quattro sprawiały kłopoty (zwłaszcza po założeniu niestandardowych sond) a Sovereign nie.. Choć przyznam, że miałem zmodyfikowaną sztycę i często używałem mocowania na pasie, więc może troszkę się oszczędzał;)

Pozdrawiam

VW
Napisano
Do kolegi dziuba - będziesz zadowolony , choć na początku dzwięki wydawane przez Quatro mogą cię dezorientować i denerwować , ale po pewnym czasie się przyzwyczaisz , wyświetlacz jest też pomocny . Moim zdaniem z MP mam lepsze rozeznanie co jest pod cewką . Ja Ci polecam zmianę i myślę że będziesz zadowolony. Pozdrawiam Jacek

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie