dago2 Napisano 9 Lipiec 2009 Autor Napisano 9 Lipiec 2009 Rączka od noża,Twórczość okopowa(popielniczka?)zawleczka.
bubbers Napisano 9 Lipiec 2009 Napisano 9 Lipiec 2009 ta moneta pięknie wyczyszczona papierem ściernym
kazik93 Napisano 9 Lipiec 2009 Napisano 9 Lipiec 2009 Był gdzieś wątek o zniszczonych przedmiotach przez nieumiejętne postępowanie z nimi. Chyba dago2 myślał, że tak trzeba;/
dago2 Napisano 10 Lipiec 2009 Autor Napisano 10 Lipiec 2009 No żartownisie:-)Monetkę czyściłem mokrą gąbką z mydłem,tylko takiego czyszczenia wymagała, a nie zadna szczotka druciana :-)Parę rysek powstało ale w naprawdę lepiej wygląda niż na fotce.Kolega bubers jak zwykle zajmuje się na forum krytyką nie wnosząc nic od siebie:-/
Czapajew231 Napisano 10 Lipiec 2009 Napisano 10 Lipiec 2009 Kolego-nie tak postępuje się z monetami.Kwas cytrynowy załatwił by to dużo lepiej i bez rys.
szajka Napisano 10 Lipiec 2009 Napisano 10 Lipiec 2009 Dago powiem ci tak ja do tych moniakow używam pasty kiwi do mosiądzu i brązu i chusteczki higieniczne i żadnych rysek niema ale doczyściłem nawet najbardziej poczerniałe uzwaja jeszcze popiołu z węgla drzewnego i amoniaku spożywczego akurat 5 z Hindenburgiem często mi wpadały w różnych stanach i zawsze ten płynik pomagał bo ten do srebra i złota to wielkie g... :)
dago2 Napisano 11 Lipiec 2009 Autor Napisano 11 Lipiec 2009 Kolego Jacku, uwierz mi że kwas cytrynowy niszczy większość monet;-)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.