necroskop Napisano 22 Styczeń 2009 Autor Napisano 22 Styczeń 2009 Witam.Dziś w Biedronce przy kasie wciśnięto" mi takie 10 groszy w całości z plastiku. Jako że zbieram monetki odrazu powędrowała do innej kieszonki aby z zakupów szczęsliwie dotarła ze mną do domu.Monetka jest identyczna jak zwykła 10 groszówka. Te same wymiary, nawet rant, znak mennicy. Nieznacznie tylko przekręcony orzełek w stosunku do napisów Rzeczpospolita Polska.Pyanko moje brzmi - czy to jest fałszerstwo czy może odwzorowany żeton do jakijś gry? PozdrawiamMarek
bluemen123 Napisano 22 Styczeń 2009 Napisano 22 Styczeń 2009 Witam. Posiadam identyczną 10-groszówkę....wydaje mi się że z pewnością nie jest ona z plastiku tylko jakiegoś bardzo lekkiego metalu. Na pewnym forum również wystawiłem pytanie co to jest. Tutaj ma Pan adres do tej dyskusji: http://www.e-numizmatyka.pl/phpBB2/viewtopic.php?p=193815&highlight=#193815
necroskop Napisano 24 Styczeń 2009 Autor Napisano 24 Styczeń 2009 Witam.Czyli na pewno w obiegu były dwie sztuki :-)PozdrawiamMarek
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.