ja20 Napisano 21 Styczeń 2009 Autor Napisano 21 Styczeń 2009 Witam, rozważam kupno nowego wykrywacza, myślałem czytałem, zgłupiałem.Myślę o Proximie, głównie dla tego, że to krajowy sprzęt, producent udziela się na forum, nie ma problemów z serwisem, dopytaniem się itp.Ale pomyślałem, że może po dołożeniu 200 czy 300 złotych można kupić coś o lepszym zasięgu.Nastawiam się na wszystko(czasem szukam militarki, czasem monet, czasem po prostu jakieś miejsce fajnie wygląda i nie mam o nim pojęcia, ale odpalam wykrywacz i szukam).więc szukam sprzętu jak najbardziej uniwersalnego.Proszę o jakieś rady, bo zgłupiałem zupełnie.
VanWorden Napisano 21 Styczeń 2009 Napisano 21 Styczeń 2009 200-300 czyli około 1500? To niemożliwe chyba, że zaczniesz szukać wśród używanych wykrywaczy i to najlepiej nie w kraju..PozdrawiamVW
mariano44 Napisano 23 Styczeń 2009 Napisano 23 Styczeń 2009 Witam, chcę się podczepić pod temat kolegi, zamierzam kupić wykrywacz, i jak wiekszosc nowych pytam Was Forumowiczow o rade co wybrać(nawiązując to tematu coś lepszego od Poximy")?????????????????????Precyzując swoje pytanie :- kwota jaką przeznaczyć zamierzam na wykrywkę to -+ 2500 pln- interesuje mnie coś na kolorek i militarke - szukam czegoś głębokiego - dość prostego w obsłudze ( dlatego XLT odpada ;) )- sprzęt może być używany bądz nowymoje dotychczasowe typy to:- Minelab Qaattro- Minelab Sovereign GT- Mnelab X terra 70a może jeszcze coś innego??bo im więcej czytam forum tym mniej wiem ( bynajmniej tak mi się wydaje;) )Dlatego proszę Was o pomoc, i od razu z góry Dziękuję !!!!!
mariano44 Napisano 23 Styczeń 2009 Napisano 23 Styczeń 2009 Dzięki za szybką odpowiedz. Czytałem ,że to jeden z Twoich ulubionych wykrywaczy.Mam tylko nadzieje ,że trafie używkę w dobrej cenie przed wiosną.Czyli te Minelaby o których wspomniałem niewarte są uwagi?
sanchez18 Napisano 23 Styczeń 2009 Napisano 23 Styczeń 2009 Jęśli szukasz czegoś prostego i skutecznego pomyśl jeszcze o Teknetics T2.Pozdrawiam!
VanWorden Napisano 23 Styczeń 2009 Napisano 23 Styczeń 2009 mariano44 - Przede wszystkim jakie masz doświadczenie? Twoje wymagania również spełnia Proxima, ale jeśli chcesz to przyjrzyj się też Whitesowi MXT. Sprzęt można czasem dostać sporo taniej na aukcjach lub poza Polską.PozdrawiamVW
mariano44 Napisano 23 Styczeń 2009 Napisano 23 Styczeń 2009 No właśnie z tym doświadczeniem to kiepsko" u mnie , dlatego szukam czegoś prostego w obsłudze,jak już wcześniej napisałem. Cena mnie nie przeraża dlatego myślałem o jakiejś wykrywce droższej od Proximy" , która wybacza błędy początkujących i jest dość uniwersalna i głęboka. Ale im głębiej w las tym więcej drzew. A ja szukam , tu może użyje porównania do samochodu, takiego SUVa z mocnym silnikiem ;) .Z drugiej jednak strony jak coś jest do wszystkiego jest do niczego i bądz tu mądry !!!!! Dlatego mam nadzieje,że właśnie na forum ktoś mi pomoże w dobrym wyborze.
daro2904 Napisano 23 Styczeń 2009 Napisano 23 Styczeń 2009 Jeżeli coś głebokiego polecam Minelab Soverign GT jast wątek poczytaj o nim.
mariano44 Napisano 23 Styczeń 2009 Napisano 23 Styczeń 2009 no właśnie o nim myślałem , tylko troszke się boje ,że na początek będzie za trudny dla mnie
Bandzior26 Napisano 23 Styczeń 2009 Napisano 23 Styczeń 2009 Ogólnie Minelaby mają bardzo dobą elektronikę i zasięgi lecz kuleją pod względem ergonomiki i wyważenia. Jest to sprzęt dla praaawdziwych mężczyzn heheh...Mniejsi i drobniejsi koledzy mogą się męczyć ;-)
gienio08 Napisano 24 Styczeń 2009 Napisano 24 Styczeń 2009 Van Worden mam do ciebie pytanie?jak najlepiej ustawić fischera f75 na militarkę na ile ustawić czułość?
rutus1 Napisano 24 Styczeń 2009 Napisano 24 Styczeń 2009 Van Wordan mam do ciebie pytanie jak najlepiej ustawić fischera f75na militarkę?na ile ustawić czułość na statyku.
VanWorden Napisano 24 Styczeń 2009 Napisano 24 Styczeń 2009 mariano44 - w takim razie powinieneś wybrać sprzęt, który będzie ósł" wraz z Twoimi umiejętnościami. Na początek łatwy w obsłudze, ale mający duży potencjał na rozwój, choćby poprzez dodatkowe sondy etc. Dwa wykrywacze mogę Ci śmiało polecić: Minelab X-Terra 70 lub właśnie White's MXT. Oba dadzą Ci świetne rezultaty, także możesz śmiało wybierać.rutus1- czułość jest zależna od terenu, więc musisz poeksperymentować.PozdrawiamVW
Thomson_/ Napisano 24 Styczeń 2009 Napisano 24 Styczeń 2009 Jak kolega daro2904 polecam Minelaba Sovereigina GT.I na militarkę i na kolor. Sam zobacz w dziale nasze odkrycia -dzisiaj pierwszy raz byłem z nim na większym wypadzie i...
dziuba8024 Napisano 24 Styczeń 2009 Napisano 24 Styczeń 2009 ja jak koledzy Thomson i daro2904 tez polecam minelaba sov gt polecam na militarke i na kolor ciagnie gleboko i ma bdb dyskryminacje i nie jest wcale tak ciezki jak pisza poszukaj w wyszukiwarce i poczytajpzdr.
mariano44 Napisano 25 Styczeń 2009 Napisano 25 Styczeń 2009 Dzięki za porady i chyba ostatecznie będę wybierał coś pomiędzy:-Minelab X70 (za sprawą VW)-Minelab Sov.. GT (dużo pozytywów na forach , mnie natomiast troszkę przeraża opanowanie jego ustawień)-Minelab Quattro ( za jego uniwersalność i prostota ?? )lecz nadal jestem otwarty na wasze rady i porady :)
Mati$ Napisano 25 Styczeń 2009 Napisano 25 Styczeń 2009 Co do quattro to dzisiaj go odpalilem zeby zobaczyc stan aku i zrobilem male testy, oto wyniki: Program RELIC, Czulosc 18, Stan aku II kreski, test robiony w domu (wiadomo zaklucenia, duzo innych metali wokoło):1gr- okolo 24cm/ na sztorc 20cm2gr- okolo 26cm/ na sztorc 21cm1zl- okolo 28,5/29cm/ na sztorc 24cmPozdrawiam!
Mati$ Napisano 25 Styczeń 2009 Napisano 25 Styczeń 2009 A hełm strazacki sciaga z 80cm w all metalu, czulosc 19, test takze w domu. Sygnal bardziej na kolor, na wyswietlaczu -2 ( dopiero puzniej spojzalem na wyswietlacz i wczesniej moglo byc na + )
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.