maniutek1 Napisano 17 Styczeń 2009 Autor Napisano 17 Styczeń 2009 Witam.Wyczytałem na forum, iż wykrywacz Bartek 3 jest teraz produkowany przez firmę Demet pod nazwą Max. Przeglądając jednak stronę tejże firmy łatwo zauważyć, że w jej ofercie jest zarówno dwa rodzaje Maxa jak i Bartek 3. Czy możecie mi to jakoś wytłumaczyć? Jestem zainteresowany kupnem prostego i niedrogiego wykrywacza statycznego i troszkę mętlik mi się w głowie zrobił. O Bartku słyszałem sporo dobrego więc chyba na niego się zdecyduję.Proszę o odpowiedź.PozdrawiamManiutek
Kultywator Napisano 17 Styczeń 2009 Napisano 17 Styczeń 2009 Bardzo głeboki wykrywacz musisz się liczyć ze będziesz głęboko rył glebe. Jest to wykrywacz statyczny ale ma też bardzo dobrą dyskryminację której brak w np hs.3 nim oprucz militarki wyciągniesz sporo monetek.Dyskryminacja w nim działa wyśmienicie choć to jest statyk , nie będziesz kopał żadnych drucików i odłamków szkoda czasu. Prze bartkiem 3 był bartek 2 i bartek 1 .Bartek 3 ma dopalacz zwiększający osiągi wykrywki.
maniutek1 Napisano 18 Styczeń 2009 Autor Napisano 18 Styczeń 2009 Oj to to ja wiem. Chodzi mi o to czy w firmie Demet bartek to bartek czy bartek to max...heheheA może ktoś wie ile ten bartek-3 kosztuje w Demecie?PozdrawiamManiutek
Kultywator Napisano 18 Styczeń 2009 Napisano 18 Styczeń 2009 Z tego co wiem to można kupić w Demecie nowego Bartka 3 w starej klasycznej obudowie i Maxa (czyli Bartka 3) w nowej wersji w nowej obudowie ale nie wiem czy max się różni czymś od Bartka 3 w klasycznej obudowie.
sindbad Napisano 18 Styczeń 2009 Napisano 18 Styczeń 2009 All kiedyś pisał, że Bartek to F555 z dopalaczem.Ja posiadałem Bartka3, co dziwne w środku miał napisy Bartek2. Potem wyczytałem w internecie, że tylko panel się różnił. Wykrywacz całkiem dobry na militaria, niezły zasięg. Max z demetu pewnie także jest kontynuacją F555, ale z tym nie miałem odczynienia. Moim zdaniem bartki, slamandry i F555 układowo nie wiele się różnią i każdy z autorów wzorował się na F555 wprowadzając jakiś mniejsze lub większe usprawnienia.Generalnie wykrywacz dobrze pracuje w trybie bez dyskryminacji, po trafieniu sygnału można przejść na tryb z dyskryminacją i próbować określić czy to kolor.
hubertosq Napisano 18 Styczeń 2009 Napisano 18 Styczeń 2009 a wiecie jak z cenami bartka 3 i maxa ? na stronie nie pisze nic na ten temat ??
Kultywator Napisano 18 Styczeń 2009 Napisano 18 Styczeń 2009 Demat wiem że większość wykrywaczy sprzedaje do krajów gdzie była wojna i zostało duzo niewybuchów jest oczyszczany teren tymi wykrywaczami.
maniutek1 Napisano 18 Styczeń 2009 Autor Napisano 18 Styczeń 2009 Gdzieś wyczytałem, że Max kosztuje sporo ponad 1000 zł...Czy ktoś mógłby zdementować te plotki? Toż to kompletnie kosmiczna cena! a Bartek 3 ile może kosztować?
blackdog Napisano 18 Styczeń 2009 Napisano 18 Styczeń 2009 raczej bardzo możliwe- w styczniu tamtego roku jak się pytałem Demeta o cenę Alla-1 to była coś koło 800 złotych :) między innymi dlatego jej nie kupiłem :) a maź faktycznie powyżej kafla stał :)
maniutek1 Napisano 18 Styczeń 2009 Autor Napisano 18 Styczeń 2009 Oj chyba się spróbuję jutro telefonicznie dopytać. Rozumiem, że Demet ma wyłączność na budowę Bartków? A może jest ktoś kto składa jeszcze te sprzęty? Pan Aleksander zajmuje się tym jeszcze? Czy dobrze kojarzę, że już nie buduje wykrywaczy na sprzedaż?
SPIDER Napisano 18 Styczeń 2009 Napisano 18 Styczeń 2009 Witam czy Bartek 4 Z firmy Demet jest trochę lepszy od solarisa i ile by kosztował Bartek 4 z [dopalaczem ] u Demeta może ktoś zna cene.
maniutek1 Napisano 18 Styczeń 2009 Autor Napisano 18 Styczeń 2009 Oj na pewno więcej niż solaris... Coś w granicach ceny Proximy...
sindbad Napisano 18 Styczeń 2009 Napisano 18 Styczeń 2009 Tylko, że Bartek4 nie ma dopalacza, jak ktoś nie wierzy to pokażę wam widok płytki, podejrzewam, że to błędny opis jak kiedyś z BBS na Bartkach. Wątek Bartka4 był dość szeroko poruszony na exploracji, tam można także wyczytać co nieco o nim. To połączenie volksturma z F555, czyli 2 skuteczne wykrywacze w jednym i 2 tryby- statyk i dynamik.
maniutek1 Napisano 18 Styczeń 2009 Autor Napisano 18 Styczeń 2009 Sindbad, kiedyś chyba pisałeś, że mieszkasz niedaleko Pana Aleksandra. Nie wiesz przypadkiem czy nie składa jeszcze wykrywaczy? Nie można u Niego zamówić Bartka 3?
sindbad Napisano 18 Styczeń 2009 Napisano 18 Styczeń 2009 A tego nie wiem, ale ostatnio kilka osób twierdziło, że ma sprzęt od Aleksandra, więc możesz pogadać. Bratek 3 to wykrywacz wart grzechu, ale za rozsądna kwotę. Bartek 4 to uniwersalny sprzęt i także warto.
maniutek1 Napisano 18 Styczeń 2009 Autor Napisano 18 Styczeń 2009 A jak skontaktować się z Panem Aleksandrem? A czy przypadkiem nie mieszka w okolicach Puław? Dobrze kojarzę?
SPIDER Napisano 19 Styczeń 2009 Napisano 19 Styczeń 2009 To w końcu co mam wybrać Bartka 3 czy 4 chodzi mi o osiągi na militarke jak i na drobnice kolorową , to szkoda ze B4 niema Dopalacza tak jak twierdzisz jak by miał to by Były dobre osiągi zarówno na militarke jak i na kolor. Tak 2 w 1 Militarka i kolor żeby nietargac 2 wykrywek na poszykiwania .
maniutek1 Napisano 19 Styczeń 2009 Autor Napisano 19 Styczeń 2009 Wyrażę swoje zdanie... Niechże nie będzie dla Ciebie wiążące bo ja nie znam dobrze tych wykrywaczy...Dla mnie bartek, nie ważne której generacji to sprzęt tylko i wyłącznie na militarkę... Na monetki to ja bym chyba nie odważył się go zakupić... PozdrawiamManiutekPs. czy ktoś może mi jednak udzielić odpowiedzi na temat Pana Aleksandra? Kontakt, miejsce zamieszkania...
sindbad Napisano 19 Styczeń 2009 Napisano 19 Styczeń 2009 Napisz e maila do użytkownika All i masz kontakt.Ja nie podam bo i tak mnie Bogiem straszy.Jeżeli na monety i militarke to tylko B4, bo B3 to specyficznie zaplątany na płytce F555, aby nikt nie dostrzegał różnicy więc statyk.Bartek4 to zaś połączenie F555z rosyjskim klonem Clasika i z cała pewnością nie ma on dopalacza, to zwykły błąd w opisie( kto wie, może celowy a może pomyłka).
maniutek1 Napisano 19 Styczeń 2009 Autor Napisano 19 Styczeń 2009 Sindbad, proszę, odpowiedz mi jeszcze na jedno pytanie...Czy All mieszka pod Puławami w miejscowości której nazwa rozpoczyna się na literę G? Mieszkam bardzo niedaleko (kilkanaście km) więc kupno tego wykrywacza byłoby dla mnie bardzo proste logistycznie... Do Demetu do Gorlic na pewno się nie wybiorę...
SPIDER Napisano 19 Styczeń 2009 Napisano 19 Styczeń 2009 Czy B4 ma takie same osiągi na dynamiku jak all, B4 to rozbudowana wersja Alla czy mi się tak zdaje bo już mam mętlik w głowie :(
sindbad Napisano 19 Styczeń 2009 Napisano 19 Styczeń 2009 Bartek 4 to rozbudowa F555 o dynamiczny moduł volkstruma. Ale można powiedzieć, że ma zasięgi na monety takie jak All1, bo All1 to volksturm z nadajnikiem od F555.Tak Al mieszka w miejscowości na G.
grzech Napisano 19 Styczeń 2009 Napisano 19 Styczeń 2009 WitamManiutek ta miejscowość to G jak Gołąb jakieś 10km od puław.Potwierdzam wypowiedź Sinbada że jeżeli na monetki i militarkę to B4 jeżeli tylko militarka to B3 lub jego starsza siostra Salamandra oba te wykrywacze to klony F555 i mają bardzo podobne zasięgi i sposób działania.Dobrym rozwiązaniem do B4 i B3 jeśli idzie o mega zasięg jest cewka od Salamandry 37cm zasięgów nie będe podawał bo i tak niewielu w to uwierzy , widziałem ja także w wykrywce All-1 i sobie facet bardzo chwalił.Jak będziesz u pana Aleksandra to napisz czy znowu zaczął składać wykrywacze bo ja także słyszałem że obecnie produkcją Bartków zajmuje się firma Demet pod nazwą Max.pozdr.
maniutek1 Napisano 19 Styczeń 2009 Autor Napisano 19 Styczeń 2009 Na pewno będę próbował się skontaktować z Panem Aleksandrem.z tymMaxem i Demetem to nie jest wcale taka prosta sprawa... Demet ma w ofercie zarówno wykrywacz Max, Max ls jak i Bartka 3 i 4... diabli wiedzą którym na prawdę jest Bartek...PozdrawiamManiutek
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.