Skocz do zawartości

Kopia rogatywko polowej wz.37 od Yanika.

Rekomendowane odpowiedzi

Też się niedawno zastanawiałem. Koledzy z GO Śląsk powiedzieli mi, że te od Yanika się nadają, ale od Lanciera są lepsze. Chodzi głównie o daszek- Yanik robi ciut za krótkie daszki.
W tej sytuacji lepiej chyba zamówić rogatywki u Lanciera, ale najprawdopodobniej trochę poczekasz z realizacją zamówienia.

Z Lancierem jest tak, ze w zasadzie drobne elementy jak czapka szyje w jeden dzień - przynajmniej kiedys tak było, ale jego wyroby nie zawsze mają tę jakośc co kiedyś. Moją czapkke na przykład źle uszył tylko, że teraz głównie NIE Lancier szyje tylko jego pracownicy ! To juz jest pracownia całkiem spora i kilka osób szyjących dla Lanciera....

Jeśli chodzi o Roberta P. (Lanciera") to pomijając tradycyjnie czas oczekiwania na wyrób i jego zwyczajowe wykręty, to rogatywka polowa, którą mi ostatnio uszył (sam, nie pracownicy ani synowie), to chyba najlepsza replika tej czapy jaką widziałem :-) Jak chce to potrafi.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie