Skocz do zawartości
  • 0

kordzik- chyba ale oszpecony prosze o identyfikacje co to za cudo

manierka

Pytanie

Napisano

moim zdaniem to przerobiony kordzik kupiłem go od kolesia za wino(tanie wino:)tak czy potrzebuje pomocy bo ten temat znam pobieżnie to raczej III rzesza ale ocencie sami ja tak na czuja typuje pozdrawiam i czekam na odpowiedz zaraz dam inne fotki tego czegoś

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
ten mój zadnych sygnatur nie posiada ten koleś od którego go mam twierdził że nic przy nim nie grzebał musiano zaraz po wojnie go tak potraktować został przerobiony na nóż takie czasy wtedy tego było pełno nie takie cacka niszczono ten mój to na pewno nie aluminium wyczuwa się części są za ciężkie
Napisano

moim zdaniem to przerobiony kordzik kupiłem go od kolesia za wino(tanie wino:)tak czy potrzebuje pomocy bo ten temat znam pobieżnie to raczej III rzesza ale ocencie sami ja tak na czuja typuje pozdrawiam i czekam na odpowiedz zaraz dam inne fotki tego czegoś

Napisano

daje się rozebrać widać że ktoś majstrował przy jelcu i końcówce to znaczy coś było piłowane:)rękojeść jest drewniana obciągnieta czarną skurą na jelcu widać chyba sfastyke lub coś bardzo zbliżonego

Napisano
Paradny miecz (piszę miecz bo tak chcieli jego projektanci, miał być wzorowany na mieczu z przełomu średniowiecza i renesansu) Luftwaffe. Na głowicy była swastyka wpisana w okrąg, podobnie na jelcu. Jelec przygięty lekko do dołu z trójdzielnym żebrowaniem. W Twoim egzemplarzu brak większej części jelca i głowicy, głownia złamana. Głónie produkowany przez firmę Solingen choć także wypuszczało go wiele innych firm (np. bracia Heller z Marienthal)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie