Huckelbery Napisano 14 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 14 Styczeń 2009 podkowa jest zardzewiała, wie ktoś może jak ją chemicznie oczyścić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suchy84 Napisano 14 Styczeń 2009 Share Napisano 14 Styczeń 2009 Wsadź do octu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der_bartosz Napisano 14 Styczeń 2009 Share Napisano 14 Styczeń 2009 Wsadź do nafty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schivelbein Napisano 14 Styczeń 2009 Share Napisano 14 Styczeń 2009 Weź bryłe Fe w kształcie prostopadłościanu osadzoną na trzonku (może być z drewna), weź podkowe i połż ja na czymś co nie ulegnie zniszczeniui nawalaj Fe w tą podkowe, rdza ładnie odskakuje więc uważaj na oczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Huckelbery Napisano 14 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 14 Styczeń 2009 dziękuje chyba najpierw zrobie jak radzi SCHIVELBEIN a potem ewentualnie wsadze do octu bo nafty nie mam POD RĘKĄ" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Huckelbery Napisano 14 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 14 Styczeń 2009 SCHIVELBEIN ta bryła to może być młotek hehe :) <lol> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schivelbein Napisano 14 Styczeń 2009 Share Napisano 14 Styczeń 2009 A jak masz jakiś kołek i na nim takie małe kowadełko do klepania kosy to zrób to na tym fajnie sie robi. Ja już kilka podków wyczyściłem i naprawde do samego metalu pięknie zchodzi rdza. Ten sposób jest też dobry na stre niemieckie kłódki. I to wszystko jest przetestowane ja sobie krzywdy nie zrobiłem to i ty se nie zrobisz.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sławek1989 Napisano 14 Styczeń 2009 Share Napisano 14 Styczeń 2009 hehe:)fachowcy;p Jeżeli chemicznie to elektrolize trzeba zrobić. Chyba najpopularniejsza metoda i bezpieczna dla czyszczonego przedmiotu. Też oczyści do zdrowego metalu:P Na forum dożo o tym pisza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zebu74 Napisano 15 Styczeń 2009 Share Napisano 15 Styczeń 2009 Podkuj ta podkowa do konia,zobaczysz jak ją pieknie wyczysci :-))) pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
loszo_ZCH Napisano 17 Styczeń 2009 Share Napisano 17 Styczeń 2009 Ta jes! bez młota to nie robota.A takie małe kowadełko do klepania kosy to sie BABKA" nazywa .Pozdr LOSZO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schivelbein Napisano 17 Styczeń 2009 Share Napisano 17 Styczeń 2009 BABKA" wyleciało mi z głowy ale o to chodzi.Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Huckelbery Napisano 18 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 18 Styczeń 2009 no obiłem ją z rdzy i troche zdarłem pilnikiem, teraz wrzucić ją do octu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sławek1989 Napisano 18 Styczeń 2009 Share Napisano 18 Styczeń 2009 tak można. ale nie jest to dobra metoda przy czyszczeniu czegoś bardziej wartościowego. co pare godzin szczotka drucianą trzeba przecierać aż do uzyskania optymalnego efektu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Huckelbery Napisano 18 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 18 Styczeń 2009 aha dzieki ta podkowa nie jest wartosciowa(chyba) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
st szeregowy Napisano 11 Luty 2009 Share Napisano 11 Luty 2009 najpierw młotkiem a potem do elektrolitu tylko uważaj ja tak czyściłem wyglądają ładnie elektrolit kosztuje 8plm 5L nadaje się do czyszczenia dużych przedmiotów.pozdro.dasz dół. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.