Skocz do zawartości

jak wyczyścić podkowe?

Huckelbery

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Weź bryłe Fe w kształcie prostopadłościanu osadzoną na trzonku (może być z drewna), weź podkowe i połż ja na czymś co nie ulegnie zniszczeniui nawalaj Fe w tą podkowe, rdza ładnie odskakuje więc uważaj na oczy.
Napisano
A jak masz jakiś kołek i na nim takie małe kowadełko do klepania kosy to zrób to na tym fajnie sie robi. Ja już kilka podków wyczyściłem i naprawde do samego metalu pięknie zchodzi rdza. Ten sposób jest też dobry na stre niemieckie kłódki. I to wszystko jest przetestowane ja sobie krzywdy nie zrobiłem to i ty se nie zrobisz.

Pozdrawiam
Napisano
hehe:)fachowcy;p Jeżeli chemicznie to elektrolize trzeba zrobić. Chyba najpopularniejsza metoda i bezpieczna dla czyszczonego przedmiotu. Też oczyści do zdrowego metalu:P Na forum dożo o tym pisza
Napisano
tak można. ale nie jest to dobra metoda przy czyszczeniu czegoś bardziej wartościowego. co pare godzin szczotka drucianą trzeba przecierać aż do uzyskania optymalnego efektu.
  • 4 weeks later...
Napisano
najpierw młotkiem a potem do elektrolitu tylko uważaj ja tak czyściłem wyglądają ładnie elektrolit kosztuje 8plm 5L nadaje się do czyszczenia dużych przedmiotów.pozdro.dasz dół.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie