Skocz do zawartości
  • 0

Łuska

SYLSTER

Pytanie

14 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Ludzie ja wy to mierzycie (komuś też z 45 wychodzi 55 mm !)
http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=528153357

Ratuj swój honor i zamiast zmieniać zdanie co pieć minut zmierz dokładnie wylot" od wewnątrz tej łuski, włóż sufmiarkę wąsami do środka i rozciągnij ją do krawędzi luski albo zrób dokładne zdjęcie z jakimś przyżądem do mierzenia tak i długości co i kalibru.

Osobiście podoba mi sie teoria o bułgarskim pochodzeniu łuseczki. Fajny fant !
Moze mógłbyś zdradzić w jakich okolicznościach znalazła sie w Twoich rekach, może to być jakiś trop !
Napisano
O ratowanie honoru Odkrywcy zwrocilem sie do Luftlandera,kazdy moze sie pomylic,popawilem sie i przeprosilem za pomyłke.ZUBIKED napisalesLudzie ja wy to mierzycie",zjadłes literke k i brak znaku zapytania,suwmiarka mozna zmierzyc otwór o równej powierzchniczyli wiesz kolego gdzie sobie mozesz zmierzyc otwór sufmiarka"?Prosze szanowne grono o pomoc i to wszystko.Jeżeli będą potrzebne dodatkowe fotki to zrobie.
Pozdrawiam.
Napisano

Jest to najprawdopodobniej łuska Bułgarska (wskazują na to bicia). Marynarka wojenna Królestwa Bułgarii używała dział 47 mm L/60 Schneider może to od teko? Niestety nigdzie nie mogę znaleźć łuski od tego sprzętu.

Napisano
Sam jestem ciekaw co z tą luską ?

Wymiary sugerowałyby ze jest to pospolita 45 X 310R do radzieckiej armatki przeciwpancernej ( między innymi wz 32 ) ale bicia wygladaja na carskie

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie