fx73 Napisano 18 Styczeń 2009 Napisano 18 Styczeń 2009 witam o wykrywaczach z tego tematu dowiedziałem się tylko jaka jest ich cena kłócicie się który lepszy z tego co wiem każdy all jest inny poza tym że są 4 typ tego wykrywaczaall-1 all-2 all-3 i all-1 wersja swaldka bez kanału pp.wykrywacz all przeważnie składany jest samemu zasięg może zależeć od jakości wykonania doboru elementów zestrojenia sondy pozdrawiamczy ktoś składa sam ALL,A
nikt Napisano 18 Styczeń 2009 Napisano 18 Styczeń 2009 Witam kolegę Kultywatora ! Bardzo serdecznie pozdrawiam z nad morza ! Bardzo się cieszę ,że konstrukcja All'a ma takiego zwolennika. Jeśli koledze się ten wykrywacz podoba - proszę bardzo niech kolega pisze ile wlezie - bo takie jest święte prawo wypowiedzi. I do tego nie mam nic - bo opinia jest sprawą subiektywną. Natomiast mam małe pytanie co do jednego zdania : A Allienów wyszło za te wszystkie lata o wiele więcej od solarisów " - na podstawie jakiej wiedzy kolega tak napisał ? Bo już kwestia ilości jest sprawą jak najbardziej OBIEKTYWNĄ i nie podlegającą luźnym dywagacjom. Żeby wypowiadac się o ilości trzeba miec konkretną wiedzę. Trzeba wiedziec ,że All' ów wyszło np. 12678 a Solarisów tylko 56 . Siedzi kolega za szafą w moim warsztacie i liczy ? Pracuje w US ? Jest moim pracownikiem ? No niech kolega poda dane ilościowe - i jeszcze udowodni ,że nie są wywróżone z fusów od kawy ;-)))))))pozdrawiam .
maxim026 Napisano 18 Styczeń 2009 Napisano 18 Styczeń 2009 do kultywator-a kolego jest takie Forum Lubelskie(niebęde pisał jakie ) tam na temat ALL-a jest naprawde dóżo , a kolega pisze czy whites6000 to nowy, kolego tych wykrywaczy sie nie prodókuje ale napewno all by się spierdział przy W6000, ja chodziłem z all-em 3 lata i byłem zadowolony z niego zasięgi ok a na militarka tak ale nie na złom , zmianiłem Ala na Fishera CZ 3 D. i powiem ci że cz3d jest lepszy od all-a i zapłaciłem za nowy mniej niż 2 tyś zł. . kolego poszukaj sobie w wyszukiwarce o tych wykrywaczach co krytykujesz. zdrów
maxim026 Napisano 18 Styczeń 2009 Napisano 18 Styczeń 2009 a zaciągnij wiedzy o Fisher 555. a dowiesz sie sporo o All-u
Kultywator Napisano 18 Styczeń 2009 Autor Napisano 18 Styczeń 2009 Witam ja zakładając ten post chciałem wymienić się doświadczeniami z użytkownikami Alienów , lecz juz w 3 lub 4 poście zostałem zaatakowany . Wiem że te forum nie jest dla wszystkich producentów ale myślalem że paru posiadaczy się w wpisze , lecz po takiej nagonce mało kto ma odwage się wpisać . All-1 jest wykrywaczem który napewno poradzi sobie zasięgami z większoma wykrywaczami do 2 tysięcy i jeśli ma zamiar kupić coś drobiego a nie wie czy będzie to jego pasja to miałem na myśli że nie ma sęsu pchać tyle kasy i warto kupić Aliena który pobije je zasięgiem a kosztuje niewiele.
Kultywator Napisano 18 Styczeń 2009 Autor Napisano 18 Styczeń 2009 Ostatnie zdanie mi nie wyszło poprawiam je.Jeśli początkujący ma zamiar kupić coś drobiego a nie wie czy będzie to jego pasja to miałem na myśli że nie ma sęsu pchać tyle kasy i warto kupić Aliena który pobije je zasięgiem a kosztuje niewiele.A cena używanego to 3oo do 400 złotych.
Kultywator Napisano 18 Styczeń 2009 Autor Napisano 18 Styczeń 2009 Witaj maxim026.Z tego co wiem to wykrywacz Fishera CZ 3 D koszyuje po promocji 2899 złotych więc sporo.
maxim026 Napisano 18 Styczeń 2009 Napisano 18 Styczeń 2009 ok. kolego kultywator ja ciebie nie atakuje, All jest wykrywaczem dobrym na drobnice, zbierałem nim drobiazgi i czasami mnie zaskakiwał a najbardziej po deszcze ziemia dobze mokra to i all dobze ciągną, porównaj sobie ja znalazłem denarka z około 15 cm(a denar jest mniejszy od boratynki)bo leżał na płasko. na militarke to inna bajka,zalrzy jak militarka guziki odznaczenia czy bagnet skrzynki i inny złom to all niejest tu sprzetem zbyt dobrym. oczywiscie ze na poczatek można smiało polecić all-a bo kosztuje nowy z 700 zł a ja swojego sprzedałem za 350 zł. a co do innych wykrywaczy ze all jest lepszy ,napewno znajdzie sie kilka kture wysiąda przy all-u, .Dalej polecam forum lubelskie i tam kolega se porówna co i jak. pozdrawiam
maxim026 Napisano 18 Styczeń 2009 Napisano 18 Styczeń 2009 tak cz3d w kraku kosztuje sporo ale ja zakupiłem usa
sindbad Napisano 18 Styczeń 2009 Napisano 18 Styczeń 2009 Kultywator, Ty pisałeś bzdury i zostałeś wyprostowany, a nie atakowany.Zakładasz jakieś co najmniej dziwne stwierdzenia, że niby ktoś jest z pomorza i wypisujesz, że się uśmiałeś. Wystarczy poczytać moje watki i dowiedzieć się skąd jestem, ale to nie sedno wypowiedzi.Cały czas podajesz do 2 tysięcy, ale jeszcze ani razu nie podałeś sensownie.Porównania z Solarisem, Proxima Whitesem 6000, XLT , CZ3 odpadły. Masz więc jeszcze jakieś pomysły?Owszem, znajda się tacy co napiszą, że CZ3 jest np słabszy bo coś tam, ale to świadczy o nie umiejętności interpretacji wskazań wykrywacza lub ewidentnie o braku wiedzy na temat jego obsługi.W każdym wątku Cię pełno- wątek o XTL- Proxmia i ciach All1- sam przeanalizuj czy to nie wygląda jak reklama.Pisaliśmy już, że All1 to żadna rewelacja na obecnym rynku i, że to wykrywacz klasy podstawowej. Weź do serca wypowiedź Maxima, dlaczego ciągle zakładasz coś z góry, napisał, że miał All1 i miał 6000, All1 jest słabszy - czy nie o to chodziło w tym wątku? masz 6000 aby udowodnić, ze tak nie jest? Saper ma All1 , a kolega XLT- podał przykład jest słabszy.Nie można także ocenić wykrywacz po tym, ile jest ich na allegro, bo tak kombinując to na pewnym forum internetowym były All1 w cenie po 200 zł i nikt się po nie nie zgłaszał. Na koniec znów przytoczę kolegę maxima- poczytaj o F555, dowiesz się sporo o All1, polecam także poszukać na temat All1 a mokra trawa.
Kultywator Napisano 18 Styczeń 2009 Autor Napisano 18 Styczeń 2009 Ile dałeś w usa . Napisz coś o tym wykrywaczu jakie masz wrazenia z poszukiwań nim , jestem ciekawy . Pisałeś że miałeś Aliena napisz czy Fishera CZ 3 D ma większy zasięg od Aliena i wszystkie zalety Fishera CZ 3 D. I wczym Ci bardziej pasuje od Aliena.
maxim026 Napisano 18 Styczeń 2009 Napisano 18 Styczeń 2009 http://www.exploracja.cyberdusk.pl/phpbb2/viewforum.php?f=9&sid=85c7c7f467536a98c745938d0c162600 tu se poczytaj na temat wykrywaczy i oczywiście wyszukiwarka odkrywcy to poszperania. co do cz3d jest to wykrywacz na drobiazgi kolorowe a nie na militarke, na temat cz było tyle napisane na tym forum że ,tylko zostaje praktyka w terenie, F cz3d jest manualny i co za tym idzie prosty w obsłudze żadnych wodotrysków, ale wcale nieswiadczy o tym ze jest naj naj lepszy na drobnice, jest wiele osób na tym forum co posiada wykrywi na drobnice GARETY, TESCORO,MINELABY i wiele innych. ten co na drobnice to kicha na złom a ten co na złom to kicha na drobnice, .Najważniejsze co chce sie kopać, kiedyś miałem MIRAKLA kolego ale on ciągną normalnie szok do tej pory go mam, czasami pociągna łuske z takiej głębokości co CZ3D niepociągnie nigdy , puszki po maskach z nocnikami to z 1.30cm kopałem a normalnie nocnik to z 1 metra targał, a jak pojechałem na pole to jak znalazłem boratynke na wierzchu to dopiero ja zobaczył jak sonde połorzyłem na niej. wykopałem łopate saperską z 1 wojny to ponad metr leżała. zdrów
Kultywator Napisano 18 Styczeń 2009 Autor Napisano 18 Styczeń 2009 Prównanie z Whitesem 6000 odpada bo nie jest już produkowany , Fishera CZ 3 D raczej też bo kosztuje 2899 po promocji więc o wiele wiecej od 2000.Xlt kosztyje 3399 po promocji więc też odpada.
Kultywator Napisano 18 Styczeń 2009 Autor Napisano 18 Styczeń 2009 Napisz coś więcej o tym wykrywaczu MIRAKL co to za wykrywacz jaki producent tego wykrywacza kiedy był produkowany może wklej fotke.
maxim026 Napisano 18 Styczeń 2009 Napisano 18 Styczeń 2009 http://www.odkrywca.com.pl/pokaz_watek.php?id=208799#219962 w tym wątku masz fotki wykrywki. http://www.odkrywca.com.pl/search/index.php?sq=mirakl&ws=txt&id_forum=all&forum=on
Kultywator Napisano 18 Styczeń 2009 Autor Napisano 18 Styczeń 2009 Ale on jest chyba też na podzespołach fishera.
Kultywator Napisano 11 Luty 2009 Autor Napisano 11 Luty 2009 Jeszcze znalazłem taki filmik na youtube .http://www.youtube.com/watch?v=0b6JuaEoO0E
adam793 Napisano 6 Listopad 2009 Napisano 6 Listopad 2009 Ojjj czytam i czytam a teraz do kolegi sinbad co ty do k... nazywasz mnie kłamcą widze znasz sie na tym forum najlepiej od wszystkich ja wymieniłem Alla 1 na minelaba a nie odwrotnie sam niewiesz co piszesz...pisze ci jeszcze raz miałem All 1 i nikogo nie reklamuje zrobił mi zupełnie inny go człowiek niz ax wykrywacz był super za to kasę i to wszystko.Przeszłem na Minelaba bo mnie stac wiec nienazywaj mnie żadnym kłamcą czy tam kogoś propaguje bo całe g...mnie to obchodzi a jezeli chodzi o mokrą trawę to niemiałem takich problemów jak piszesz ja swój sprzedałem na aledrogo za super cenę
adam793 Napisano 6 Listopad 2009 Napisano 6 Listopad 2009 ahhha pamiętaj All Allowi nierówny niewiem może znajdziesz gdzies w arhiwum aukcję mego Alla.podaj mi swego meila to wyśle ci fotki swego Minelaba żebys nienazywal mnie kłamcą
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.