piotrek.klon Napisano 5 Styczeń 2009 Autor Napisano 5 Styczeń 2009 Witam.Za niecałe 2 tygodnie lecę z Berlina do Madrytu. Mniej więcej mam plan co gdzie włożyć, ale pojawił się pewien problem. Zależy mi na tym, aby wziąć mini wieżę. Nie chcę, aby znajdowała się w bagażu rejestrowanym - różnie jest traktowany(tam trafią kolumienki) - pudło chcę wziąć do podręcznego. Nie jest to duży sprzęt, zmieści się do plecaka spokojnie. I tutaj moje pytanie: czy kochani celnicy mogą mnie cofnąć przy odprawie? Nigdzie nie jest napisane o przewożeniu tego typu sprzętu, a bardzo mi zależy. Może ktoś z Was miał styczność z przewożeniem tego typu sprzętu?Pozdrawiam.Piotr
mietek Napisano 5 Styczeń 2009 Napisano 5 Styczeń 2009 Kontroli celnej nie ma, bo to EU, a security nie ma sie do czego przyczepic, tylko sprawdz czy wymiary sa OK.
Ejo Napisano 6 Styczeń 2009 Napisano 6 Styczeń 2009 Ja przewoziłem z Anglii do Polski PS w podręcznym i nie było problemów.pozdrawiamEjo
liha Napisano 6 Styczeń 2009 Napisano 6 Styczeń 2009 Witam. Wiozłem w podręcznym zestaw głośników + wzmacniacz. Nie ma żadnego problemu.pozdrawiam.liha
piotrek.klon Napisano 6 Styczeń 2009 Autor Napisano 6 Styczeń 2009 Wymiary są całkowicie OK, ponieważ sprzęcik mieści się do plecaczka tzw. miejskiego".Dziękuję serdecznie za odpowiedzi, teraz będę spokojniejszy:DPozdrawiam.Piotr
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.