Skocz do zawartości
  • 0

Holenderskie naszywki do ID

piotrek.klon

Pytanie

Napisano

Witam drogich Odkrywców. Po dość długiej nieobecności znowu zawitałem na forum i mam kilka pytań odnośnie munduru Armii Holenderskiej. Mianowicie chciałem się dowiedzieć jaki stopień miał ten żołnierz, z jakiej był jednostki i w czym się specjalizował.
Pozdrawiam,

Piotrek.

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam drogich Odkrywców. Po dość długiej nieobecności znowu zawitałem na forum i mam kilka pytań odnośnie munduru Armii Holenderskiej. Mianowicie chciałem się dowiedzieć jaki stopień miał ten żołnierz, z jakiej był jednostki i w czym się specjalizował.
Pozdrawiam,

Piotrek.

Napisano
stopień tego żołnierza to Soldaat der 1E klasse czyli cos jakby u nas starszy szeregowy, jest to oznaczenie stopnia w holenderskim Landmachcie czyli wojskach lądowych. Trzecie zdjęcie to naszywka Koninklijke Militaire Academie czyli ichniej Akademii Wojskowej lub jak kto woli szkoły oficerskiej. Co do zdjęcia nr 2 nie mam pojęcia i nie mogę nic znaleźć. Mam nadzieje, że nic nie pokręciłem.
Napisano
Dzięki wielkie za identyfikację. Co do 2. zdjęcia myślę, że jest to coś w rodzaju wojskowej odznaki sprawności fizycznej. Może być ona metalowa bądź też napinana na rzep do munduru w takiej formie jaka jest tutaj zaprezentowana. Jednak nie jestem pewien i proszę o weryfikację.
Pozdrawiam.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie