Skocz do zawartości
  • 0

Pokrywa z pancerza czołgu - jakiego?

Zwierzak

Pytanie

Napisano

Bardzo proszę o identyfikację elementu z pancerza czołgu. Tubylcy, którzy wskazali miejscówkę twierdzą, że eksplodował tam radziecki T-34. Nie mogę znaleźć dokładnych rysunków opancerzenia tego czołgu (albo źle szukam).
Wymiary:
Długość 43 cm,
Szerokość 29 cm,
Grubość 2 cm
Mocowany sześcioma śrubami.
Pozdrawiam!
Zwierzak

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Bardzo proszę o identyfikację elementu z pancerza czołgu. Tubylcy, którzy wskazali miejscówkę twierdzą, że eksplodował tam radziecki T-34. Nie mogę znaleźć dokładnych rysunków opancerzenia tego czołgu (albo źle szukam).
Wymiary:
Długość 43 cm,
Szerokość 29 cm,
Grubość 2 cm
Mocowany sześcioma śrubami.
Pozdrawiam!
Zwierzak

Napisano

Dziękuję za odzew. Znalazłem taki rysunek podwozia T-34/85. Strzałką zaznaczyłem dekielek, który wg mnie przypomina mój. Ten ze zdjęcia Lorusa ma bardziej zaokrąglone kształty... Ale były różne wytwórnie, mogły się różnić...

Zwierzak

Napisano
Płyta zidentyfikowana. Pochodzi z T-34. Wymiary i rozstaw śrób zgadzają się z rysunkiem dna czołgu. Dziękuję wszystkim za pomoc.
Pozdrawiam!
Zwierzak
Napisano

Tamto zdjęcie to Gdański T-34/76z galerii Odkrywcy. Fotka była robiona od tyłu.
Znalazłem takze taką fotkę z modelu, może w czymś pomoże. Pozdrawiam

Napisano
Strzałką zaznaczyłem prawdopodobnie ten właz ze zdjęcia.
Jest prosty sposób na sprawdzenie czy to ten co zaznaczyłeś. Porównaj stosunek rozstawu między otworami a długością jednego z boków, w stosunku do rysunku.
Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie