IgI Napisano 28 Grudzień 2008 Share Napisano 28 Grudzień 2008 Te 2 guziczki z trzeciej fotki, niby z prl są wojenne(tak mi się zdaje). Są one z mundurów tej armii utworzonej za pozwoleniem Stalina(chyba armia Andersa utworzona w Rosji składająca się z polskich emigrantów i jeńców). Jeżeli się mylę prosze mnie poprawić, ale na 90% jestem pewien ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martian. Napisano 28 Grudzień 2008 Share Napisano 28 Grudzień 2008 Kilgore daj dobre makra ażurowych, chodzi o technikę wykonania bo przynajmniej jeden z nich z postu 2008-12-25 21:14:38 ten w prawym górnym rogu i ten mniejszy mnie intrygują... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kilgore Napisano 28 Grudzień 2008 Autor Share Napisano 28 Grudzień 2008 ażurówki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zebu74 Napisano 28 Grudzień 2008 Share Napisano 28 Grudzień 2008 witaj kilgore,widze ze guziki to Twoj temat,czy wiesz moze cos na temat takiego?Za wszelkie sugestie bede wdzieczny.pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kilgore Napisano 28 Grudzień 2008 Autor Share Napisano 28 Grudzień 2008 Ne Zebu,ja guziki po prostu lubie,ale autorytetem nie jestem.Twój to raczej na 90% niemiecki,przełom wieków19/20 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martian. Napisano 28 Grudzień 2008 Share Napisano 28 Grudzień 2008 Daj jeszcze dobre foto drugiej strony.... Zebu twój to kaiserowską marynarka wojenna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kilgore Napisano 28 Grudzień 2008 Autor Share Napisano 28 Grudzień 2008 Ot tyły Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zebu74 Napisano 28 Grudzień 2008 Share Napisano 28 Grudzień 2008 Z foto na teraz jest problem,a sygnatury sa takie:BERNH DIRKS WILHELMSHAVEN,dzieki za pomoc.pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martian. Napisano 28 Grudzień 2008 Share Napisano 28 Grudzień 2008 http://www.odkrywca-online.com/guziczek-jakie-lata-,644700.html#644700Mój wygląd na troszkę masywniejszy i bez gradów po mechanicznej obróbce. Jednak bez organoleptyki nie potrafię jednoznacznie stwierdzić. Co do japońskich inspiracji należy sprawdzić zainteresowanie czasowe tą tematyką, jednak wydaję się, że też z okresu secesji....Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.