ka222 Posted December 23, 2008 Author Share Posted December 23, 2008 WitamCzy któryś z użytkowników mógłby podzielić się wynikami testów w powietrzu ???Np.- graniczny zasięg dla stali ? max zasieg na 5 zł ?max zasieg na Al ? itd, itp.PozdrawiamKa222 Link to comment Share on other sites More sharing options...
melich Posted December 24, 2008 Share Posted December 24, 2008 Zasięgi F4 i F2 powinny być takie same przy cewce 8 calowej, w F4 dodano trochę funkcji i tryb statyczny. Zasięgi w moim f2 mierzone w powietrzu na monety to 21cm-1 grosz współczesny, 25cm-5 groszy współczesne, 27cm-5zł współczesne, 28cm-5zł mosiężne PRL, puszka po piwie ok 0,5 m. Były to sygnały które jednak nie za dobrze identyfikowały metal z którego była moneta, poprawna identyfikacja była przy 2cm mniej... Pewnie wszyscy o tym wiedzą ale przy próbach powietrznych należy SZEROKO machać fantami (tak jak przy poszukiwaniach) wtedy zasięgi są zdecydowanie większe, początkowo wykonywałem małe ruchy monetami przed cewką i zasięgi były takie jak u krzys-kf. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ka222 Posted December 24, 2008 Author Share Posted December 24, 2008 WitamAaa czy daje fałszywe sygnały od trącania trawy i krzaczorów ?? Czy dostaje szału pod liniami wysokiego napięcia ( niestety F2 tak ma ).Dzięki za solidne odpowiedzi i życzę Wam Wesołych Świąt PozdrawiamKrzysiek Link to comment Share on other sites More sharing options...
igor378 Posted December 30, 2008 Share Posted December 30, 2008 http://www.exploracja.cyberdusk.pl/phpbb2/viewtopic.php?t=9376sprzetu uzywam od maja i jestem bardzo zadowolony-czasem faktycznie pisknie,ale mozna poznac ze albo fałszywy sygnał-albo dyskryminuje.natomiast nie mam problemów z mokra trawa-nie reaguje na nia.jak dlamnie mankamentem duzej sondy jest to ze daje piekne sygnały na kapsle po piwie,co moze byc szczegolnie uciazliwe przy kopaniu na plazy-tu zastosowałem mniejsza cewke i było lepiej,choc zauwazyłem ze w morskim piachu wskazania sie roznia od np.pola czy lasu.pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.