ka222 Napisano 23 Grudzień 2008 Autor Napisano 23 Grudzień 2008 WitamCzy któryś z użytkowników mógłby podzielić się wynikami testów w powietrzu ???Np.- graniczny zasięg dla stali ? max zasieg na 5 zł ?max zasieg na Al ? itd, itp.PozdrawiamKa222
melich Napisano 24 Grudzień 2008 Napisano 24 Grudzień 2008 Zasięgi F4 i F2 powinny być takie same przy cewce 8 calowej, w F4 dodano trochę funkcji i tryb statyczny. Zasięgi w moim f2 mierzone w powietrzu na monety to 21cm-1 grosz współczesny, 25cm-5 groszy współczesne, 27cm-5zł współczesne, 28cm-5zł mosiężne PRL, puszka po piwie ok 0,5 m. Były to sygnały które jednak nie za dobrze identyfikowały metal z którego była moneta, poprawna identyfikacja była przy 2cm mniej... Pewnie wszyscy o tym wiedzą ale przy próbach powietrznych należy SZEROKO machać fantami (tak jak przy poszukiwaniach) wtedy zasięgi są zdecydowanie większe, początkowo wykonywałem małe ruchy monetami przed cewką i zasięgi były takie jak u krzys-kf.
ka222 Napisano 24 Grudzień 2008 Autor Napisano 24 Grudzień 2008 WitamAaa czy daje fałszywe sygnały od trącania trawy i krzaczorów ?? Czy dostaje szału pod liniami wysokiego napięcia ( niestety F2 tak ma ).Dzięki za solidne odpowiedzi i życzę Wam Wesołych Świąt PozdrawiamKrzysiek
igor378 Napisano 30 Grudzień 2008 Napisano 30 Grudzień 2008 http://www.exploracja.cyberdusk.pl/phpbb2/viewtopic.php?t=9376sprzetu uzywam od maja i jestem bardzo zadowolony-czasem faktycznie pisknie,ale mozna poznac ze albo fałszywy sygnał-albo dyskryminuje.natomiast nie mam problemów z mokra trawa-nie reaguje na nia.jak dlamnie mankamentem duzej sondy jest to ze daje piekne sygnały na kapsle po piwie,co moze byc szczegolnie uciazliwe przy kopaniu na plazy-tu zastosowałem mniejsza cewke i było lepiej,choc zauwazyłem ze w morskim piachu wskazania sie roznia od np.pola czy lasu.pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.