piotrek89 Napisano 18 Grudzień 2008 Autor Share Napisano 18 Grudzień 2008 Witam Szanownych kolegów. Poszukuje kopii klamry niemieckiego sanitariusza. Gdzie mogę takiej kopii szukać?? Może mi ktoś doradzi. Z góry dziękuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dunczyk Napisano 18 Grudzień 2008 Share Napisano 18 Grudzień 2008 A w którym miejscu sanitariusza niemieckiego spinało się klamrą? Czy może przypinało się do jakiegoś elementu ekwipunku medycznego? A jeśli poszukujesz klamry do pasa to w zależności od przynależności do formacji SS, WH, LW etc. nabywasz klamrę określonego rodzaju wojsk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seeteufel Napisano 18 Grudzień 2008 Share Napisano 18 Grudzień 2008 No chyba że chodzi o klamrę DRK, ale wątpię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seeteufel Napisano 18 Grudzień 2008 Share Napisano 18 Grudzień 2008 O takie cuś ---> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek89 Napisano 18 Grudzień 2008 Autor Share Napisano 18 Grudzień 2008 Chodzi mi o taką klamre do pasa co kolega Seeteufel zamieścił foto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seeteufel Napisano 18 Grudzień 2008 Share Napisano 18 Grudzień 2008 Różnica polega na tym że nie jest to klamra sanitariusza (prędzej sanitariuszki), tylko Deutsches Rotes Kreuz, służby pomocniczej Wehrmachtu.Jeśli chodzi ci o normalnego wojskowego sanitariusza, to nie ta klamra tylko regulaminowa odpowiednia do rodzaju wojsk tak jak powiedział kol. Duńczyk.pozdrawiamGibbonGRH Rhein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek89 Napisano 18 Grudzień 2008 Autor Share Napisano 18 Grudzień 2008 Wielkie dzięki za wyjaśnienie wszystkiego :) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.