Skocz do zawartości

rutus proxima :-)

Walwuch

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
O ile dynamik mam w miarę obcykany, o tyle statyka oraz mixa zupełnie nie mogę zrozumieć. Powiedzcie mi, jak rozpoznać po sygnale, że wykryty przedmiot jest duży bądź zalega głęboko? Jak rozróżniać konkretne sygnały od odłamków i innych śmieci??
Napisano
hmm to po prostu trzeba czuć - wielkość przedmiotu możesz ocenić po tym czy sygnał narasta w miarę zbliżania sondy do przedmiotu - ustaw wzmocnienie audio na 2
małe przedmioty (np. odlamki, smieci drobne) rozpoznasz po tym, ze masz od razu głośny sygnal ktory w po lekkim podniesieniu cewki w gore maleje , gleboko zalegajace wieksze zelazo to cichy sygnal na dosc duzym obszarze, trudno to wyjaśnić - po prostu wymaga doświadczenia, którego i mnie jeszcze brakuje
pozdrawiam
Napisano
Witam,jak przedmiot jest duży słyszysz wyrazny sygnał który z poprzednimi nie miał nic wspólnego,jest szeroko" słyszalny.Jeśli Ci wyciąga odłamki podkręć dyskryminację.Jeśli zalega głęboko będzie cieniutko słyszalny,ale to zależność i wielkości i głębokości zalegania.Jeśli błędnie to określiłem to mnie ktoś poprawi.Pazer jakie pierwsze wrażenia i sukcesy.Puść troszkę farby.Pzdr.
Napisano
Jak na razie to wyszła mi tylko jedna łuska, tylko raz pojechałem na konkretną miejscówkę, a normalnie wykrywkowałem byle gdzie, po prostu szedłem przed siebie :-) Zasięgi całkiem całkiem - blacha stalowa 30/10 cm wyszła z 60 centów gdzieś :)
pozdrawiam
Napisano
przed chwila bylem niedaleko jeszcze raz przetestowac wykrywke - sygnal byl ladny ze statyka, wykopalem dziure na 70cm a fanta jeszcze nie bylo widać, czas mnie nagli wiec wrocilem, ale nadzieje spore, zaskoczony jestem zasiegiem

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie