miron70_0r Napisano 12 Grudzień 2008 Autor Napisano 12 Grudzień 2008 witam,wykopałem niemiecki hełm ale nie wiem jaki to model.Dla znawcy tematu nie będzie to na pewno problem ale dla mnie jest.Dziękuję za pomoc !
riteks Napisano 14 Grudzień 2008 Napisano 14 Grudzień 2008 Sprostowanie.W hełmie o rozmiarze czerepu 62 były montowane wkładki skórzane na rozmiar głowy 54-55.Te co napisałem wcześniej czyli 52-53 były do hełmu o rozmiarze czerepu 60.
miron70_0r Napisano 14 Grudzień 2008 Autor Napisano 14 Grudzień 2008 dzięki za pomomoc,dodaję następne zdjęcie które powinno pomóc.W chełmie jest więcej dziur niż to widać na pierwszym zdjęciu,po nitach są chyba tylko dwie a reszta to albo wynik korozji albo postrzału.Zastanawia mnie jeszcze jeden fakt a mianowicie rozmiar chełmu który , wydaje mi się bardzo mały.Mierzony od wewnątrz długośc wynosi 29 cm,a szerokośc 24 cm.Czy to normalne rozmiary ? Pozdrawiam !
miron70_0r Napisano 12 Grudzień 2008 Autor Napisano 12 Grudzień 2008 witam,wykopałem niemiecki hełm ale nie wiem jaki to model.Dla znawcy tematu nie będzie to na pewno problem ale dla mnie jest.Dziękuję za pomoc !
huk 100 Napisano 12 Grudzień 2008 Napisano 12 Grudzień 2008 dla mnie też był by M42 gdyby nie te duże dziury w miejscu wietrzników –pozdro
Pytanie
miron70_0r
witam,wykopałem niemiecki hełm ale nie wiem jaki to model.Dla znawcy tematu nie będzie to na pewno problem ale dla mnie jest.Dziękuję za pomoc !
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.