Kopacz1 Napisano 8 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 8 Styczeń 2009 VDAOliva - wersja papierowa(Oliwa - Polska) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kopacz1 Napisano 8 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 8 Styczeń 2009 VDAPettau( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kopacz1 Napisano 8 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 8 Styczeń 2009 (Ptuj - Słowenia) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kopacz1 Napisano 8 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 8 Styczeń 2009 VDAPles(Pszczyna - Polska) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kopacz1 Napisano 8 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 8 Styczeń 2009 VDAPosen(Poznań - Polska) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kopacz1 Napisano 9 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 9 Styczeń 2009 VDAPressburg(Bratysława - Słowacja) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kopacz1 Napisano 9 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 9 Styczeń 2009 VDAReichenberg(Liberec - Czechy) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kopacz1 Napisano 10 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 10 Styczeń 2009 VDAReval(Tallinn - Estonia) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schivelbein Napisano 10 Styczeń 2009 Share Napisano 10 Styczeń 2009 Mi sie wydaje że to też WHW.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kopacz1 Napisano 10 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 10 Styczeń 2009 Oczywiście że WHWseria stemple okolicznościowe,zmieniała się tylko nazwa miejscowości i data może być też inna np 21.12.1937pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schivelbein Napisano 10 Styczeń 2009 Share Napisano 10 Styczeń 2009 Mugłbyś mi powiedzieć co to jest wogle te WHW nie jestem obeznany w temacie.Dziękuje i Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kopacz1 Napisano 10 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 10 Styczeń 2009 WHW - Winterhilfswerk - Pomoc zimowaDziałało podobnie jak obecnie w Polsce WOŚP tylko idea inna.Kwesty odbywały się bardzo często i patronował nad tym wszystkim Reichsminister Dr.Josef Goebbels.Główną organizacją która była motorem napędowym WHW w rzeszy była NSV (Nationale Volkswohlfahrt) - odpowiednik naszej pomocy społecznej.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schivelbein Napisano 10 Styczeń 2009 Share Napisano 10 Styczeń 2009 Acha dzięki. A ile taka kartka jak ta kosztuje ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kopacz1 Napisano 10 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 10 Styczeń 2009 kartka ? nie wiem ale sam stempel ok. 16zł z kartką wydaje mi się że nie więcej jak 25złwszystko zależy od popytu.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schivelbein Napisano 10 Styczeń 2009 Share Napisano 10 Styczeń 2009 A ja kupiłem za 3,90 złocisza :-)Dziękuje i Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kopacz1 Napisano 10 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 10 Styczeń 2009 VDARiga(Ryga - Łotwa) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kopacz1 Napisano 10 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 10 Styczeń 2009 VDASonderburg(Sonderborg - Dania) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kopacz1 Napisano 11 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 11 Styczeń 2009 Dzisiaj jest WOŚP więc klimat muzyczny jest na topie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kopacz1 Napisano 11 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 11 Styczeń 2009 Moje trafienie z orkiestry Stahlhelmu. Będę dzisiaj tu kwestował sprzedając różne fanty na WOŚPoczywiście pod czujnym okiem harcerzySiema !!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kopacz1 Napisano 11 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 11 Styczeń 2009 VDAStadt Tarvis(Tarvisio - Włochy) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kopacz1 Napisano 11 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 11 Styczeń 2009 VDASteyr(Steyr - Ausrria) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janushew Napisano 11 Styczeń 2009 Share Napisano 11 Styczeń 2009 Jestem pod wrażeniem kolekcji! pozdr j Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kopacz1 Napisano 12 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 12 Styczeń 2009 To jeszcze nie koniec,myślę że pomoże moja kolekcja w identyfikacjach i kolekcjonowaniu.Zauważyłem że niektórym za źródło służą jakieś nie kompletne ksera lub magazyny typu Hobby,przeważnie są tam wiadomości szczątkowe i nie dokładne.Myślę że nie zanudzam ciągnąc dalej temat.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kopacz1 Napisano 12 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 12 Styczeń 2009 VDAStrassburg(Strasburg - Francja) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kopacz1 Napisano 12 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 12 Styczeń 2009 VDATarnowitz(Tarnowskie Góry - Polska) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.