Dani Napisano 10 Grudzień 2008 Autor Napisano 10 Grudzień 2008 Witam .Mam prośbę o jakieś informację o tej wiatrówce.
Fester Napisano 11 Grudzień 2008 Napisano 11 Grudzień 2008 Miałem taką samą, tzn bicia były takie same za wyjątkiem numeru, którego nie było wcale. Można wiedzieć z jakiego okresu pochodzi? Ja miałem w stanie idealnym, kupioną jako wiatrówka z DDR" i jakiś czas później tak samo ją sprzedałem.
Luftlander Napisano 11 Grudzień 2008 Napisano 11 Grudzień 2008 Zella-Mehlis jest na terenie DDR nie wiem jak było po wojnie z własnością prywatną ale wydaje mi się że raczej wiatrówka jest przed wojenna.
Fester Napisano 11 Grudzień 2008 Napisano 11 Grudzień 2008 Gdyby kol. Dani dał większą fotkę całości to byłbym pewien, ponieważ przenosiłem ją rozłożoną w pokrowcu. Ponadto moja miała spust złożony ze sprasowanych/zgrzewanych blaszek, tak jakl to jest w dzisiejszych g*wnianych wiatróweczkach. Pozdro
Luftlander Napisano 11 Grudzień 2008 Napisano 11 Grudzień 2008 Znalazłem Model Favorit 1" znalazłem w katalogu z 1936 roku http://www.cornellpubs.com/Templates/Von%20L%20and%20Antoine%201936.htmfirma produkowała jeszcze modele;Luftpistol FLZ 4,5 mm http://s286.photobucket.com/albums/ll84/Vintageairguns/?action=view¤t=FLZ2.jpgLuftgewehr FLZ Favorite 1 4,5 mmLuftgewehr FLZ Original V 4,5 mm Luftgewehr FLZ Original X 4,5 mm
Dani Napisano 12 Grudzień 2008 Autor Napisano 12 Grudzień 2008 Dzięki Luftlander. Na tej stronie jest informacja że w tym katalogu są wiatrówki FLZ bo że konkretnie jest model Favorit I nie mogę znaleźć ? Nie wiem Fester , może twoja wiatrówka to była jakaś kopia , u mnie spust jest inny , moja wiatrówka to pozostałość poniemiecka na dolnym Śląsku , większe foto jak chcesz na maila na forum nie wchodzi.
Dani Napisano 10 Grudzień 2008 Autor Napisano 10 Grudzień 2008 Witam .Mam prośbę o jakieś informację o tej wiatrówce.
Luftlander Napisano 10 Grudzień 2008 Napisano 10 Grudzień 2008 Producent Abercrombie and Fitch Anglia.
Pytanie
Dani
Witam .Mam prośbę o jakieś informację o tej wiatrówce.
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.