220V Napisano 8 Grudzień 2008 Autor Napisano 8 Grudzień 2008 Witam.Znalazłem ostatnio taki zapalnik mosiężny.Może ktoś powiedzieć która armia takie stosowała?I-szo, czy może II-go wojenny?Do jakiego rodzaju amunicji ewentualnie stosowany?Z góry dziękuje za odpowiedz, bo nie wiele wiem w tym temacie.
220V Napisano 8 Grudzień 2008 Autor Napisano 8 Grudzień 2008 Zapomniałem podać wymiarywysokość - 65mmśrednica podstawy w miejscu scalenia z pociskiem - 33mm
maru Napisano 8 Grudzień 2008 Napisano 8 Grudzień 2008 Zapalnik piorunujący podwójnego działania wz. 1918 A. - Allongée
220V Napisano 8 Grudzień 2008 Autor Napisano 8 Grudzień 2008 dzieki marujakoś w necie nie mogę nic znalezć o tym, macie jakąś stronkę gdzie można o tym poczytać?przypuszczalnie która armia to mogła stosować?
PATRON Napisano 8 Grudzień 2008 Napisano 8 Grudzień 2008 czyli krótka czasówka...franca, używana m. in. 75 mm Schneider WP II RPPATRON
220V Napisano 8 Grudzień 2008 Autor Napisano 8 Grudzień 2008 dzieki PATRONwlasnie sie doczytałem ze często do 75mmm stosowany,to już mi wyjaśnia parę kwestii...dzięki bardzo Koledzy
220V Napisano 8 Grudzień 2008 Autor Napisano 8 Grudzień 2008 Witam.Znalazłem ostatnio taki zapalnik mosiężny.Może ktoś powiedzieć która armia takie stosowała?I-szo, czy może II-go wojenny?Do jakiego rodzaju amunicji ewentualnie stosowany?Z góry dziękuje za odpowiedz, bo nie wiele wiem w tym temacie.
Pytanie
220V
Witam.
Znalazłem ostatnio taki zapalnik mosiężny.
Może ktoś powiedzieć która armia takie stosowała?
I-szo, czy może II-go wojenny?
Do jakiego rodzaju amunicji ewentualnie stosowany?
Z góry dziękuje za odpowiedz, bo nie wiele wiem w tym temacie.
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.