mmland Napisano 6 Grudzień 2008 Autor Napisano 6 Grudzień 2008 Wiem że jest to z czasów PRL ale może ktoś się bliżej wypowie co to za pas i z jakiej formacji
mmland Napisano 6 Grudzień 2008 Autor Napisano 6 Grudzień 2008 Wiem że jest to z czasów PRL ale może ktoś się bliżej wypowie co to za pas i z jakiej formacji
Łukasz Napisano 6 Grudzień 2008 Napisano 6 Grudzień 2008 Witam!Kowalinho, a skąd info, że wz.48?Ja się nigdy z taką informacją nie spotkałem.Wg moich danych pas galowy, tu w barwie piechoty wchodzi w 1954r. Odnośnie szelek nie potrafię pomóc. Przejrzałem wszelkie moje materiały i nic nie znalazłem.Pozdrawiam, Łukasz
Łukasz Napisano 7 Grudzień 2008 Napisano 7 Grudzień 2008 Witam!Klamra mosiężna oksydowana na tzw. stare srebro. Odnośnie szelek, mogą to być szelki do podtrzymywania spodni oficerskich. W regulaminach jak na razie nic podobnego nie znalazłem. Poszukam i ew. dam znać.Pozdrawiam, Łukasz
mmland Napisano 8 Grudzień 2008 Autor Napisano 8 Grudzień 2008 Dzięki Łukasz sporo się dowiedziałem już na temat tych rzeczy w tym od Ciebie też, ale jak byś miał coś na temat tych szelek to napisz
Pytanie
mmland
Wiem że jest to z czasów PRL ale może ktoś się bliżej wypowie co to za pas i z jakiej formacji
11 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.