Elliot Napisano 2 Grudzień 2008 Autor Share Napisano 2 Grudzień 2008 Witam!Jestem zainteresowany rekonstrukcją żołnierza piechoty Afrika Korps. Czy są w Polsce jakiekolwiek GRH zajmujące się taką tematyką? Jak wygląda sprawa z kompletowaniem munduru i wyposażenia tych jednostek?Z góry dziękuję za odp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boloBres Napisano 1 Luty 2009 Share Napisano 1 Luty 2009 Witaj.Ja zamierzam skompletować sobie wdzianko DAK.Mam czapkę i spodenki krótkie.Resztę będę w miarę kompletował.Podobno GRH RHEIN coś działa z DAK?-Wejdź na ich stronkę i popatrz.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boloBres Napisano 1 Luty 2009 Share Napisano 1 Luty 2009 A tak wogóle kolego to zapraszam do naszej grupy.Stworzymy sekcję DAK.A różne są w naszej grh,więc nie widzę problemu.Porozmawiam tylko z moimi przełożonymi i coś zdziałamy.Tylko wierz,że u nas w kraju to z rekonstrukcjami DAK to niema za wiele do popisu?Zostaje jedynie coś nad Bałtykiem zorganizować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mario33 Napisano 2 Luty 2009 Share Napisano 2 Luty 2009 KG Edelweiss już w zeszłym roku uczestniczyła w inscenizacjach np. frontu włoskiego, wyposażona w odpowiednie tropikalne umundurowanie i ekwipunek. W roku bieżącym zamierzamy kontynuować nasze wysiłki w tym zakresie (zbliża się 65 rocznica bitwy pod Monte Cassino).Odtwarzamy jednostki strzelców górskich, w razie potrzeby także te użyte w ramach DAK (716 Regiment Gebirgsjager, elementy SvB 288). Posiadamy wyposażenie i umundurowanie dostosowane do wymogów tego teatru działań i zgodne z realiami historycznymi.Zapraszamy na www.diegams.org Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boloBres Napisano 2 Luty 2009 Share Napisano 2 Luty 2009 Koledzy gdzie mają dobry asortyment DAK?Interesuje mnie głównie wczesny model wdzianka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yuri100GJR Napisano 3 Luty 2009 Share Napisano 3 Luty 2009 Hero Collection. Ja mam od nich komplet i jestem więcej niż zadowolony - inna sprawa, że kontakt niekiedy nie bywa łatwy;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mario33 Napisano 3 Luty 2009 Share Napisano 3 Luty 2009 Hero jest fajne ale drogie i trzeba czekać jak się nie ma dobrych wejść... alternatywą, nawet akceptowalną, jest albo Sturm, albo jeden z dostawców azjatyckich (pirschen vel. Ant-Z) - obaj oferują umundurowanie tropikalne wczesnego wzoru (tzw. M40), w miarę kompletne, tj. kurtka, spodnie i spodenki krótkie. Trochę problemów jest z koszulą i obuwiem. Najlepszą chyba koszulę (z prawidłowymi S-ringami) oferował ś.p. Keith z HK, niezła jest ta z At-the-Front. Obuwie tropikalne - hmm, tu już tylko Hero albo Zeugmeisterei.de. Alternatywnie, zawsze można użyć zwykłych Schnurstiefel.Strzelcy górscy mają najmniejszy problem bo wiadomo że Bergschuhe są dobre na WSZYSTKO :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keke Napisano 3 Luty 2009 Share Napisano 3 Luty 2009 Witam!!Rekonstrukcja żołnierza DAK bądź SS w wersji tropikalnej to dość ciekawy i napewno oryginalny temat do rekonstrukcji. W Polsce nie powstała jeszcze żadna grupa zajmująca się stricte tym egzotycznym tematem.Pole do działania jest tutaj niestety ograniczone, i w zasadzie plenerowe imprezy mogły by się odbywać w miesiącach letnich, ale prócz wspomnianego bałtyku może jeszcze w grę wchodzić pustynia Błędowska.Ja sam mam już w dużej mierze skompletowane wyposażenie ,i kilka rzeczy z garderoby, i chętnie bym wziął udział w jakiejś klimatycznej imprezie:).Ps. Postaram się jutro wrzucić kilka przydatnych linków.Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.