Skocz do zawartości

Pod mielcem

Rekomendowane odpowiedzi

Gdyby nasze prawo choć w jakimś stopniu było inne to cały lager by był już pewnie wyczyszczony ze śmieci tego typu.
A jak juz ktoś na takie g.... trafi to spowrotem do piachu i po zabawie. Choć z własnych obserwacji wiem że i tu są amatorzy bawiacy się w saperów.

pozdro

Do piachu albo i nie. Dlaczego na złomie skupują takie rzeczy? Ja osobiście bardzo często odwiedzam punkty skupu, ponieważ jak wiadomo można tam trafić niezłe fanty, w niezłym stanie. Wielokrotnie widziałem pociski różnego rodzaju co prawda bez zapalników, lecz było widać wewnątrz żółciutki materiał /Panie, toto w ziemi leżało. Toż to glina.../

Nie wiem czy koledzy pamiętają program w stylu Uwaga", w którym wypowiadał się gościu, który nabył działkę pod domek. Robił wykop pod fundamenty i znalazł bombę kasetową chyba niemiecką. Przyjechali saperzy i zrobili odkrywkę prawie jak w bełchatowie;) Odkryli mnóstwo tego shitu, lecz saperzy wszystkiego nie zabrali. Jako że był to teren już prywatny, kazali zatrudnić facetowi cywilną firmę. Więc jak to jest???

Suchy, myślisz że tylko my możemy zdobyć namiary przy pomocy ludności. Że nikt nie słyszał od kogoś innego że tu i tam był jakiś skład? Tylko że my poszukujemy czegoś innego i ewentualne znalezienia jakiejś urwiłapki jest u nas nie pożądane. Choć czasem się trafia i faktycznie do piachu...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie