staszekthc Napisano 29 Listopad 2008 Autor Napisano 29 Listopad 2008 Witam. To mój pierwszy post na Waszym forum i mam nadzieje nie ostatni ;) Posiadam stary płaszcz oficerski z czasów wojny. Został on wykonany z bydlęcej skóry, natomiast podpinka w środku ze skóry owczej. Mam kilka pytań odnośnie tego płaszcza tj. chciałbym wiedzieć czy ktoś się orientuje konkretnie z jakiego okresu może pochodzić, czy jest rzeczywiście oficerski (kto takie skóry nosił?), oraz ile może być warty w dzisiejszych czasach taki płaszcz. Liczę na Waszą pomoc. Chciałbym dowiedzieć się o nim czegokolwiek poza tym z czego został wykonany ;) Pozdrawiam !
Łukasz Napisano 1 Grudzień 2008 Napisano 1 Grudzień 2008 Witam!A skąd pomysł, że to plaszcz oficerski? Jakiej amrii mialby byc? I w ogóle pytanie pierwsze- czy jest to na pewno płaszcz wojskowy? :-)W Wojsku Polskim czegoś takiego nie było.Pozdrawiam, Łukasz
ukalek Napisano 1 Grudzień 2008 Napisano 1 Grudzień 2008 Teraz kazdy ciuch ze strychu jest wojskowy ;).A tak poważnie, to mialem podobny plaszcz skorzany, rowniez stary, tata przerobil sobie na krotsza kurtke. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.