R51 Napisano 28 Listopad 2008 Autor Napisano 28 Listopad 2008 Jak w temacie. Znalezione na terenie zmagań wrześniowych. Że jest to przedmiot:a)wojskowyb)polskic)pochodzący z dwudziestolecia międzywojennegojuż się sam domyśliłem, więc proszę bez odkrywania Ameryki. Chodzi mi raczej o rzeczowe stwierdzenie, co w tej puszce przechowywano/do czego służyła.
R51 Napisano 29 Listopad 2008 Autor Napisano 29 Listopad 2008 Zdecydowanie blaszanka nr 8... Dzięki za pomoc.
kowalinho Napisano 29 Listopad 2008 Napisano 29 Listopad 2008 Tak żeby ostatecznie potwierdzić.7 - blaszanka na smar 1 kg; 8 - blaszanka na smar 0,5 kg; "
muslim Napisano 29 Listopad 2008 Napisano 29 Listopad 2008 Kowalinho możesz podesłać mi to w lepszej rozdzielczośći i z opisem?yought@o2.pl
R51 Napisano 28 Listopad 2008 Autor Napisano 28 Listopad 2008 Jak w temacie. Znalezione na terenie zmagań wrześniowych. Że jest to przedmiot:a)wojskowyb)polskic)pochodzący z dwudziestolecia międzywojennegojuż się sam domyśliłem, więc proszę bez odkrywania Ameryki. Chodzi mi raczej o rzeczowe stwierdzenie, co w tej puszce przechowywano/do czego służyła.
kowalinho Napisano 28 Listopad 2008 Napisano 28 Listopad 2008 Kojarzy mi się dość mocno z oliwiarką. Gdzieś widziałem bardzo podobną jak znajdę zapodam fotkę. Myslisz że pierwotnie denko miało owalny kształt? Czy to kwestia pogięcia? To blacha ocynkowana?
R51 Napisano 28 Listopad 2008 Autor Napisano 28 Listopad 2008 Denko okrągłe. Pucha była tak pognieciona że przypominała stary kapeć. Trochę się nastukałem młotkiem żeby wyglądało tak jak na zdjęciu...
R51 Napisano 28 Listopad 2008 Autor Napisano 28 Listopad 2008 ... o właśnie tak. Rzeczywiście też kojarzy mi się ze smarem, wygląda analogicznie jak niemieckie na smar...
Pytanie
R51
Jak w temacie. Znalezione na terenie zmagań wrześniowych. Że jest to przedmiot:
a)wojskowy
b)polski
c)pochodzący z dwudziestolecia międzywojennego
już się sam domyśliłem, więc proszę bez odkrywania Ameryki. Chodzi mi raczej o rzeczowe stwierdzenie, co w tej puszce przechowywano/do czego służyła.
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.