lesiu1963 Napisano 19 Listopad 2008 Autor Napisano 19 Listopad 2008 Mój White's mnie zawsze niepokoił - i dopiero jak razem z kumplem wybraliśmy się na pole okazało się, że chyba coś jest nie tak. On ma Garetta 250 i sygnały miał co kilka minut ( nastawił bez żelaza)i wyciągał różne monetki i części pierścieni wiodących do 20 cm.Ja próbowałem różnych nastawień i współczesna monetę 5 gr łapałem z ok max 5 cm głębiej już nic mi nie widział. Baterie świeżo naładowane.Zaznaczam że ziemia była wilgotna.Dodatkowo brałem wszystkie kawałki żelaza - to był koszmar.Proszę o pomoc jak go ustawić? A może po prostu sprzedać i kupić np Sovereigna GT albo Explorera SE?Z kasą nie mam teraz problemu - mogę wydać 2-3tyś.
Grzebiuszka Napisano 20 Listopad 2008 Napisano 20 Listopad 2008 Witam. W zasadzie to 3900 tak chyba ma. Chodziłem z nim kilka lat i na żelazo był super, natomiast kolorki to nie za bardzo. Znajdowałem tylko odłamki i większe militaria-a mnie to nie bawi. W tym okresie znalazłem TYLKO dwie monety (współczesne dwuzłotówki). Naprawiając kiedyś koledze ACE 250 porównałem zakres działania ACE 250 i Whitesa 3900 D Pro plus w powietrzu w domu na monetach różnego kalibru". Wyniki były tak zaskakujące, że szybko sprzedałem Whitesa i za te same pieniądze kupiłem nówkę ACE. A wyniki? 1 gr: Whites (Cewka standardowa) - 4cmACE -18 cm5 zł:Whites- 8cmACE - 25cmPotem zrobiłem ponad 250 testów Whitesa na różnych ustawieniach (dane w tabelce w domowym archiwum), co tylko przyczyniło się do sprzedania Whitesa. Na obronę Whitesa: kupił go ode mnie poszukiwacz meteorytów ,który na pierwszym wypadzie znalazł ponad 5 kg meteoryt w znanym miejscu jego upadku. No ale to żelazo, a na żelazo Whites był the best. Pozdrawiam, GrzebiuszkaP.S. a co by było ,gdybym naprawiał wtedy jakiegoś np Minelaba??
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.