pastuszek Napisano 19 Listopad 2008 Autor Share Napisano 19 Listopad 2008 http://pl.youtube.com/watch?v=wBKIuJO_-PU&feature=relatedW minucie 7 minut 43 mamy pięknie widoczny daszek czapki von Mansteina...To standardowa czapka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 19 Listopad 2008 Share Napisano 19 Listopad 2008 We wskazanej sekwencji filmu Manstein ma na głowie standardową oficerską furażerkę polową M38 (Die Offizierfeldmütze neuer Probe).PozdrawiamHindus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pastuszek Napisano 19 Listopad 2008 Autor Share Napisano 19 Listopad 2008 cholera , chodziło mi o tego z lewej a nie Mansteina... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 19 Listopad 2008 Share Napisano 19 Listopad 2008 Człowiek w kadrze rozmawiający z Mansteinem to rumuński marszałek Ion Antonescu – a czy jego czapka była standardowa, to niestety nie wiem – akurat „barwa i broń” armii rumuńskiej z okresu II WŚ nie jest moją domeną ;)PozdrawiamHindus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolfik1 Napisano 19 Listopad 2008 Share Napisano 19 Listopad 2008 zza Mansteina na moment wychylił się oficer w schirmmutze jak mi się zdaje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pastuszek Napisano 19 Listopad 2008 Autor Share Napisano 19 Listopad 2008 podobna do admiralskiej Kriegsmarine... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.