kjfg Napisano 13 Listopad 2008 Autor Napisano 13 Listopad 2008 postanowiłem zrekonstruować ten hełm. Szukam teraz blachy 0,7mm,na allegro mają ale małe formaty. Formy z kartonu są już przygotowane. Podeślę fotki jak wszystko zostanie skończonepzdr.
kjfg Napisano 5 Grudzień 2008 Autor Napisano 5 Grudzień 2008 Tak jak obiecałem pokazać efekty rekonstrukcji.Trudno było znaleźć odpowiednią przypatynowaną blachę ale już coś dorobiłem. Na początek daszek, jeszcze nie jest przynitowany ale coś widać
longwood Napisano 13 Listopad 2008 Napisano 13 Listopad 2008 zastanów się dwa razy zanim zniszczysz ten hełm,szkoda bo ładny...
martian. Napisano 6 Grudzień 2008 Napisano 6 Grudzień 2008 Grzebień jest przestrzenny o przekroju trójkąta.
kjfg Napisano 12 Listopad 2008 Autor Napisano 12 Listopad 2008 OK dzięki za poprawkę, ale nie rodzaj metalu jest tu istotą sprawy
kjfg Napisano 13 Listopad 2008 Autor Napisano 13 Listopad 2008 Zdaję sobie sprawę, ale przemyślałem i mam już koncepcję. Brakujące elementy mocowane są na metalowe spinki z grzybkowymi zaślepkami, dziury montażowe są, więc jak coś nie wyjdzie, chociaż w to wątpie to nic z orginałem się nie stanie. Nic nie będzie dolutowywane to też niczym nie ryzykuję. Znalazłem juz formatki z blachy 0,5, powinny się dobrze formować. Efekty przedstawię do oceny.pzdr
martian. Napisano 12 Listopad 2008 Napisano 12 Listopad 2008 http://muzeum.przeworsk.pl/pl/Kolekcje/Po%C5%BCarnictwo/He%C5%82my%20stra%C5%BCackie/,30Oryginał...
kjfg Napisano 12 Listopad 2008 Autor Napisano 12 Listopad 2008 Dzięki za link, teraz wiem czego brakuje.pozdrawiam
Pytanie
kjfg
Proszę o opinie na temat tego hełmu
14 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.