panzerhrabia Napisano 10 Listopad 2008 Autor Napisano 10 Listopad 2008 witam Dziś pierwszy raz kopnołem taką łuseczkę w już sporo sie nakopałem łusek ale taką pierwszy raz zapewne jest to nasza wrześniowa czy może ktoś napisać coś więcej o niej często sie trafiają takie??Pozdraiwam
AK77 Napisano 10 Listopad 2008 Napisano 10 Listopad 2008 To jest czechosłowacka łuska do mausera . Producent Zbrojowka z października 1939 roku,.Pzdr
Jaro5 Napisano 10 Listopad 2008 Napisano 10 Listopad 2008 .. zapewne jest to nasza wrześniowa" - nie, to łuska produkcji czechosłowackiej, wyprodukowana w październiku 1939 roku w zakładach Zbrojovka Brno, zavod II, Povażska Bystrica
panzerhrabia Napisano 10 Listopad 2008 Autor Napisano 10 Listopad 2008 kurde a trafiła sie pomiędzy naszymi lebelami a już miałem nadzieje że jakiś wrześniowwy rarytasik;]Pozdrawiam
Pytanie
panzerhrabia
witam
Dziś pierwszy raz kopnołem taką łuseczkę w już sporo sie nakopałem łusek ale taką pierwszy raz zapewne jest to nasza wrześniowa czy może ktoś napisać coś więcej o niej często sie trafiają takie??
Pozdraiwam
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.