Skocz do zawartości
  • 0

Skrzypki - producent do ID

..::pushek::..

Pytanie

Napisano

Mam w domu skrzypki, dawniej dziadek grał w kapeli, teraz ja gram. Wydaje mi sie ,że są niemieckie, info z karteczki w środku:

Nemer? & Hornsteiner
Mittenwald (Baiern) 1844?/77?/99?

Do pierwszego wyrazu nie mam pewności, ale na pewno piersze 3 litery to Nem..", dwie ostatnie cyfry daty są pisane ręcznie, nie jestem w stanie w 100% określić, jest to rok 1844, 1877 lub 1899.
Z boku koło napisów na karteczce takie logo, zapewne od Nem.. & Hornsteiner", nazwiska producentów ??

Prosze o pomoc...

2 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Tak brzmi prawidłowa nazwa producenta Neuner & Hornsteiner Mittenwald. Producent pochodzi z Bawarii (niemcy). Wystarczy wklepać w google aby dowiedzieć się coś więcej
Pozdrawiam
Napisano

Mam w domu skrzypki, dawniej dziadek grał w kapeli, teraz ja gram. Wydaje mi sie ,że są niemieckie, info z karteczki w środku:

Nemer? & Hornsteiner
Mittenwald (Baiern) 1844?/77?/99?

Do pierwszego wyrazu nie mam pewności, ale na pewno piersze 3 litery to Nem..", dwie ostatnie cyfry daty są pisane ręcznie, nie jestem w stanie w 100% określić, jest to rok 1844, 1877 lub 1899.
Z boku koło napisów na karteczce takie logo, zapewne od Nem.. & Hornsteiner", nazwiska producentów ??

Prosze o pomoc...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie