Łukasz Napisano 6 Listopad 2008 Autor Napisano 6 Listopad 2008 Witam!Sory Admin za dublowanie, ale to dla mnie bardzo ważne.Panowie, zna ktoś lokazlizację koszar w Wilnie, gdzie przed wojną stacjonowaly nasze pułki? Głównie chodzi mi o 5PPLeg Jadę do Wilna na weekend, a w sieci nie mogę nic znaleźć.Dzięki z góry za pomoc!Pozdrawiam, Łukasz
Łukasz Napisano 6 Listopad 2008 Autor Napisano 6 Listopad 2008 ok! dzięki full! :-)Na starym planie Wilna znalazłem cos taiego jak Plac Broni i ulice o wojskowym nazewnictwie, kto tam stacjonował? 4PU?
sadyk Napisano 7 Listopad 2008 Napisano 7 Listopad 2008 Tak z głowy:Podzamcze - Inspektor Armiiul. św. Ignacego - dowództwo OW Wilnokościól św. Ignacego - kościół garnizonowyul. Arsenalska - Komenda Miasta i 3 pułk saperówul. Wielka - dowództwa 1 dpL, 19 Wdp i WBKawul. Kościuszki - Wojskowe Więzienie Śledcze nr 3, koszary 6 pp, boisko sportoweklasztor Kanoników Laterańskich - 1 pal ul. św. Anny - dowództwo 1 palul. Sapieżyńska - szpital wojskowyRynek Kalwaryjski - Dom Żołnierza Polskiego (TWW i Teatr Wojskowy)Śnipiszki - koszary Szeptyckiego 1 i 5 pp
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.