Skocz do zawartości
  • 0

Kurtka mundurowa ze zdjęcia w gazecie

Kamikadze

Pytanie

Napisano

Witam
Jestem młodym pasjonatem historii.Szczególnie interesuje mnie druga wojna światowa i wojsko polskie.W związku z tym,że moja wiedza w tym temacie jest narazie niewielka proszę Was o identyfikację przedstawionej na zdjęciu kurtki mundurowej.Zdaję sobie sprawę,że skan nie jest najlepszej jakości,ale może ktoś będzie wiedział.Zdjęcie pochodzi z gazety Nasz Dziennik" z działu  albumów naszych czytelników"Dla lepszego zobrazowania wykadrowałem samą kurtkę.Dziękuję

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Dziwna sprawa, krojem i szczegółami zbliżona do wz36, ale jest 5 guzikowa.
Jednocześnie obszycia szeregowego wz36 i nasuwki na naramiennikach, też wz36.
Sam nie wiem co o tym myśleć, nic regulaminowego w każdym razie.
Napisano
Witam!

Nasz dziennik- uch ach! ;-)

Dobra, przejdźmy do rzeczy. Garnizonowa, prywatnie szyta wzorowana na wzorze kurtki mundurowej z 1936r. Takie niuanse jak różna ilość guzików to efekt widzi mi się zamawiajacego mundur. Znajomy ma wz.19 6guzikową. :-)

Pozdrawiam, Łukasz
Napisano

Witam
Jestem młodym pasjonatem historii.Szczególnie interesuje mnie druga wojna światowa i wojsko polskie.W związku z tym,że moja wiedza w tym temacie jest narazie niewielka proszę Was o identyfikację przedstawionej na zdjęciu kurtki mundurowej.Zdaję sobie sprawę,że skan nie jest najlepszej jakości,ale może ktoś będzie wiedział.Zdjęcie pochodzi z gazety Nasz Dziennik" z działu  albumów naszych czytelników"Dla lepszego zobrazowania wykadrowałem samą kurtkę.Dziękuję

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie