Teges Posted November 4, 2008 Author Share Posted November 4, 2008 " Link to comment Share on other sites More sharing options...
Teges Posted November 4, 2008 Author Share Posted November 4, 2008 Sorry, treść się nia załadowała.W pobliżu Siedlec mam rodzinę. Ostatnio dowiedziałem się, iż w okolicach wsi której mieszka ta rodzina przez 5 dni stał front gdy Niemcy wycofywali się z Podlasia. Nadto Rosjanie czekali w lesie na upadek Powstania Warszawskiego. W lesie ciągle są ślady po ziemiankach, okopach, stanowiskach dział. W pobliżu był niemiecki obóz jeniecki, gdzie zginęło ok.45 000 Rosjan. Niemieccy snajperzy ze stodół w tej wsi rozbili rosyjski oddział zwiadowczy. Nadto kilka kilometrów dalej stała twierdza obronna Jaćwingów. W gospodarstwie była sprawna radiostacje ze zrutów, niestety dzieciaki zniszczyły po wojnie. Mam pytanie - czy cokolwiek da się stamtąd wyciągnąć bez wykrywki? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Teges Posted November 4, 2008 Author Share Posted November 4, 2008 Inetrnet przerywa ;/ Nazwa miała być Okolice Siedlec" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.