exc400 Posted November 2, 2008 Author Share Posted November 2, 2008 Witam Bardzo proszę o radę jak wyczyścić rdzę drobną drobne wżery z miejsc trudno dostępnych . Rdza jest charakterystyczna jak na strychowe znaleziska . Po udanym zabiegu chciałbym położyć oksydę . Szukałem na forum niestety nie znalazłem . Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cyrograf15 Posted November 3, 2008 Share Posted November 3, 2008 Nie ma metody uniwersalnej. Najlepiej daj fotke przedmiotu.Wojtek Link to comment Share on other sites More sharing options...
exc400 Posted November 3, 2008 Author Share Posted November 3, 2008 Z zdjęciem jest o tyle problem że aparat mi się rozleciał. Każda rada jes dla mnie cenna nazwy środków ewentualnie domowe sposoby tak żeby odrdzewić dojść do żywego" metalu a nie zepsuć . Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
exc400 Posted November 9, 2008 Author Share Posted November 9, 2008 Może jednak uda mi się kogoś zmobilizować żeby podzielił się swoimi patentami na rdzę? :-)) Link to comment Share on other sites More sharing options...
martini Posted November 12, 2008 Share Posted November 12, 2008 Ja mam łódkę od mannlichera w stanie strychowym". Znaczy się była w stanie strychowym. Najpierw wsadziłem ją do fosolu na jakieś 2 godziny, a potem małą stalową szczotką i płukanie w wodzie destylowanej żeby usunąć resztki fosolu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Diago Posted November 14, 2008 Share Posted November 14, 2008 albo kwasem szczawiowym Link to comment Share on other sites More sharing options...
exc400 Posted November 17, 2008 Author Share Posted November 17, 2008 Dzięki serdeczne Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.