exc400 Napisano 2 Listopad 2008 Autor Napisano 2 Listopad 2008 Witam Bardzo proszę o radę jak wyczyścić rdzę drobną drobne wżery z miejsc trudno dostępnych . Rdza jest charakterystyczna jak na strychowe znaleziska . Po udanym zabiegu chciałbym położyć oksydę . Szukałem na forum niestety nie znalazłem . Pozdrawiam
Cyrograf15 Napisano 3 Listopad 2008 Napisano 3 Listopad 2008 Nie ma metody uniwersalnej. Najlepiej daj fotke przedmiotu.Wojtek
exc400 Napisano 3 Listopad 2008 Autor Napisano 3 Listopad 2008 Z zdjęciem jest o tyle problem że aparat mi się rozleciał. Każda rada jes dla mnie cenna nazwy środków ewentualnie domowe sposoby tak żeby odrdzewić dojść do żywego" metalu a nie zepsuć . Pozdrawiam
exc400 Napisano 9 Listopad 2008 Autor Napisano 9 Listopad 2008 Może jednak uda mi się kogoś zmobilizować żeby podzielił się swoimi patentami na rdzę? :-))
martini Napisano 12 Listopad 2008 Napisano 12 Listopad 2008 Ja mam łódkę od mannlichera w stanie strychowym". Znaczy się była w stanie strychowym. Najpierw wsadziłem ją do fosolu na jakieś 2 godziny, a potem małą stalową szczotką i płukanie w wodzie destylowanej żeby usunąć resztki fosolu.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.