kapral82 Napisano 2 Listopad 2008 Autor Share Napisano 2 Listopad 2008 Wybieram się w niedziele 09.11.08 na wał pomorski i był bym wdzięczny za wszelkie sugestie co do tego miedzy jakimi miejscowościami wbić sie w las żeby znalezc jakieś pozycje.A już najlepiej by było jak by ktoś z z okolic wału pomorskiego miał ochotę na wspólny wypad.Pozdrawiam i czekam na propozycje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szwed68 Napisano 16 Grudzień 2008 Share Napisano 16 Grudzień 2008 za późno Cię odkryłem, ale jakby jeszcze cóś daj znac,Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
archer125 Napisano 18 Grudzień 2008 Share Napisano 18 Grudzień 2008 do szwed 68 mieszkasz moze w okolicach walu pomorskiego moze jakis wspulny wypad ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szwed68 Napisano 19 Grudzień 2008 Share Napisano 19 Grudzień 2008 No hej, Szwecja okolice Wałcza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
archer125 Napisano 20 Grudzień 2008 Share Napisano 20 Grudzień 2008 hej szwed68,kiedys bylem kopac na przesmyku miedzy jeziorami i trafila sie kurica w ladnym stanie . czytalem troche o okolicach walu pom,nie ktore miejsca sa ciekawe.ja jestem z Lędyczka ,moze interesuje cie wspulna wyprawa w teren ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yankess(Deutch Krone) Napisano 8 Styczeń 2009 Share Napisano 8 Styczeń 2009 Witam, na przesmyku do dzis mozna wykopac ciekawe znaleziska, nawet nie posiadajac piszczalki, ciekawe miejsca? stawialbym na osrodek oporu marianowo, badz rowy czolgowe az do ostrowca, szwed68 czy moglbys powiedziec cos ciekawszego na temat swojej okolicy, czy istnialy w szwecji jakies ciekawe miejsca, punkty oporu gdzie sie znajdowaly i gdzie warto sie wybrac? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yankess(Deutch Krone) Napisano 9 Styczeń 2009 Share Napisano 9 Styczeń 2009 odwiedz cegielnie i marianowo w wałczu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szwed68 Napisano 20 Styczeń 2009 Share Napisano 20 Styczeń 2009 Szwecja nie była zbyt mocno broniona, może dla tego że zdobyto ją atakując z lasu a nie wzdłuż drogi ale przede wszystkim pierwszą pozycją obronną była Gwda a następnie był już Wał Pomorski.Choc w pobliżu jest temat zatopionych kilku zaprzęgów z wyposażeniem 1AWP. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yankess(Deutch Krone) Napisano 8 Luty 2009 Share Napisano 8 Luty 2009 masz namysli las od strony Czechynia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szwed68 Napisano 8 Luty 2009 Share Napisano 8 Luty 2009 dokładnie od strony jeziora K.Górne bo tamtędy przeszli by nie iśc główna drogą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yankess(Deutch Krone) Napisano 8 Luty 2009 Share Napisano 8 Luty 2009 ok dzieki za info, moja rodzina kiedys mieszkala w szwecji i maja tam wielu znajomych, moze sie kiedys wybiore ze sprzetem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yankess(Deutch Krone) Napisano 8 Luty 2009 Share Napisano 8 Luty 2009 czyli jak dobrze mysle od strony zamknietego CPN w lewo tamte pola itd lasy ? mylę sie kolego?? czy droga na nadarzyce i w prawo?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szwed68 Napisano 9 Luty 2009 Share Napisano 9 Luty 2009 Przed cpn i cmentarzem w prawo droga na Piaski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yankess(Deutch Krone) Napisano 9 Luty 2009 Share Napisano 9 Luty 2009 kojarze, kojarze tamte lasy, zawsze pelno grzybow bylo z tego co babka opowiadala, dzięki za info jeszcze raz pozdrawiem yankess Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szwed68 Napisano 10 Luty 2009 Share Napisano 10 Luty 2009 To nie jesteś teraz w Wałczu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OloOcki Napisano 26 Luty 2009 Share Napisano 26 Luty 2009 byłem na tym przesmyku miedzy jeziorami na wakacjach ale wtedy jescze nie interesowalo mnie kopanie w ziemi". mam zamiar w tym roku w lecie sie tam wybrac :) przez Szwecje przejezdzalem ;) zrobilem sobie zdjecie kolo tabliczki a pozniej sie smialem ze pojechalem do Szwecji ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.