Jump to content

Zundapp Ks600

Sylwester/Fidest

Recommended Posts

I stało sie za tydzien staje w moim warsztaciku kupka czesci tego motocykla, niestety troszke brakuje i tak profilaktycznie zapytuje o jakies opinie na temat tego moto, kontakty z posiadaczami i jakies rady odnosnie modelu.

Moja maszyna to niestety skaładak, planuje zrobic ja na cywilnym dyfrkiu i wałku ale malowanie na szaro moze piaskowo ze skrzynkami stalowymi i napewno wał na panewki no i ingerencja w prady, wiem juz ze do skrzyni pasuja łancuchy od skody felki a tłoki od 126p.

Piekna maszyna... Mam nadzieję, że wspominana ingerencja w prądy nie będzie oznaczała kombinacji trwale zmieniających orginalne elementy, lub widocznych na zewnątrz. Co do tłoków, to warto sprawdzić, czy mają wagę zbliżoną do orginalnych, niektóre silniki potrafia być pod tym względem wrażliwe. Gratuluję nabytku.

Jak zobaczyłem wątek to od razu pomyślałem o Panu B., ale jak widzę już go znasz. Nikogo lepszego w temacie zundappów z naszej okolicy nie znam. Kiedyś też dał mi się przejechać swoją KS600 - super maszyna. Pochwal się zdjęciem jeśli możesz. Pozdrawiam

• 3 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information