desmo_sm Posted October 29, 2008 Author Share Posted October 29, 2008 Witam, dzisiaj przypadkowo w lesie wykopałem monetkę, z jednej strony nic nie widać z drugiej jest:*1*SCHILLINGF SCHEIDEMUNZE1793Narazie nie mam możliwości dołączenia zdjęcia, proszę o jakiekolwiek info na temat tej monety.dziękidesmo Link to comment Share on other sites More sharing options...
kopijnik2 Posted October 29, 2008 Share Posted October 29, 2008 http://odkrywca-online.pl/pokaz_watek.php?id=640463#698497 Link to comment Share on other sites More sharing options...
desmo_sm Posted October 30, 2008 Author Share Posted October 30, 2008 dzięki bardzo za info, nie wiem dlaczego jak ja szukałem to nie było na forum tej monety. Rozumiem ze ta moja była bita za Fryderyka Wilchelma II ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
desmo_sm Posted October 30, 2008 Author Share Posted October 30, 2008 aha zapomnialem dopytać, czy ta monetka jest dość cz ęsto spotykana czy raczej rzadkość? Jaka jest ogólnie wartość tej z tego rocznika? NIe chcę jej sprzedawać zresztą nie ma co bo rewersu wcale nie widać.W miejscu gdzie ją znalazłem było sporo kulek ołowianych chyba od muszkietu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.