robos74 Napisano 27 Październik 2008 Autor Share Napisano 27 Październik 2008 Wyskoczyły mi dwie monetki, 1zł i 20gr z 1949r i tu pojawia się moje pytani z czego one są zrobione i czym to czyścić. Do tej pory miałem tylko doczynienia z takimi monetami wykonanymi z aluminium ale te napewno nie są z tego metalu zrobione. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robos74 Napisano 27 Październik 2008 Autor Share Napisano 27 Październik 2008 Druga strona monetek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robos74 Napisano 27 Październik 2008 Autor Share Napisano 27 Październik 2008 Dla porównania złotówa z tego samego rocznika wykonana z aluminium. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg1 Napisano 27 Październik 2008 Share Napisano 27 Październik 2008 Były też z miedzioniklu: www.katalogmonet.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robos74 Napisano 28 Październik 2008 Autor Share Napisano 28 Październik 2008 Faktycznie! Ciekawa stronka. Dzięki greg1! A może jeszcze ktoś poda czym to czyścić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.