yrek58 Napisano 27 Październik 2008 Autor Share Napisano 27 Październik 2008 Jest rok 1948. Chiny pogrążone są w krwawej wojnie domowej. Zbliża się jedna z największych bitew w historii kraju. Kapitan Guzidi otrzymuje specjalną misję: wraz ze swoim oddziałem ma przedrzeć się na wysunięty przyczółek i bronić go do ostatniego pocisku. Przeważające siły wroga zyskują coraz większą przewagę. Guzidi wie, że inne oddziały jego 9 Kompanii opuściły okolice przyczółku. Teraz sam musi podjąć decyzję: iść na bohaterską pewną śmierć czy ryzykować zarzut dezercji ratując życie swoich żołnierzy.Zacząłem oglądać zapowiada się całkiem nieżle.A szczególnie sceny batalistyczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kurt Napisano 30 Październik 2008 Share Napisano 30 Październik 2008 hehe o tym filmie pisałem jakieś pół roku temu.Najciekawszym jest to że owy film doczekał się wreszcie polskiego wydania.pozdrawiam Kurt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.